vraag & antwoord

Ik wil voor onze school een facilitair manager aanstellen. Hoe kan ik de directie hiervoor motiveren?

Faciliteren

In elke organisatie moeten wel zaken die met het gebouw te maken hebben geregeld worden door een technische dienst of een facilitair medewerker. Je kunt denken aan onderhoud, schoonmaak, inkoop, beveiliging, informatiebeheer enzovoort. Voor welke van deze gebieden is in jouw organisatie behoefte aan een facilitair medewerker? Je kunt als argument aandragen dat de huidige […]

In elke organisatie moeten wel zaken die met het gebouw te maken hebben geregeld worden door een technische dienst of een facilitair medewerker. Je kunt denken aan onderhoud, schoonmaak, inkoop, beveiliging, informatiebeheer enzovoort. Voor welke van deze gebieden is in jouw organisatie behoefte aan een facilitair medewerker? Je kunt als argument aandragen dat de huidige medewerkers onvoldoende tijd of specialisme bezitten om deze taken uit te voeren. Inventariseer goed op welke punten je een facilitair medewerker kunt inzetten en vermeld wat daarvan de kosten zijn.

Je kunt iemand voor de facilitaire zaken in dienst nemen, maar er is ook een andere optie. Er zijn namelijk bureaus die voor organisaties die te klein zijn of geen budget hebben om een facilitair medewerker in dienst te nemen facilitaire zaken zoals inkoop en schoonmaak e.d. regelen. Ze bieden een heel pakket, zodat je niet zelf een glazenwasser of een loodgieter hoeft te regelen. Je kunt zo’n extern bureau inhuren wanneer dat nodig is en het kan ook kostenbesparend. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij het Amsterdamse bedrijf ‘De Huismeester’: 06-20427841. Via de Gouden Gids (trefwoord facilitair) kun je meer bureaus vinden.

Op de website www.facto.nl kun je alles over facility management lezen.

Reageer op dit artikel