vraag & antwoord

Is een werknemer verplicht mee te verhuizen met het bedrijf als dat van vestigingsplaats verandert?

Faciliteren

Vaak is in de arbeidsovereenkomst een clausule over de verhuisplicht van de werknemer opgenomen. Bij reistijden tot twee uur per dag moet de werkgever een ‘bijzonder belang’ hebben (zoals het functioneren van de organisatie of bepaalde verantwoordelijkheden in je functie) om de verhuisplicht op te kunnen leggen, of om een ontheffing van de verhuisplicht te weigeren. […]

Vaak is in de arbeidsovereenkomst een clausule over de verhuisplicht van de werknemer opgenomen. Bij reistijden tot twee uur per dag moet de werkgever een ‘bijzonder belang’ hebben (zoals het functioneren van de organisatie of bepaalde verantwoordelijkheden in je functie) om de verhuisplicht op te kunnen leggen, of om een ontheffing van de verhuisplicht te weigeren. Bij reistijden langer dan twee uur per dag kan de werkgever je verplichten te verhuizen en mag hij je ontslaan bij weigering. Natuurlijk kunnen werkgever en werknemer tot een oplossing proberen te komen.

Reageer op dit artikel