vraag & antwoord

Mijn archiefkasten voor het dynamische en het historisch archief zijn vol. Hoe krijg ik meer ruimte?

Faciliteren

Een historisch archief heb je in de werkpraktijk meestal niet nodig. Die documenten kun je dus buiten het bedrijf bewaren (je kunt daar speciale opslagruimten voor huren). Dat scheelt je enorm in ruimte. Het dynamisch archief is het belangrijkste in de organisatie: iedereen moet erbij kunnen. Je kunt – als de ruimte op kantoor het […]

Een historisch archief heb je in de werkpraktijk meestal niet nodig. Die documenten kun je dus buiten het bedrijf bewaren (je kunt daar speciale opslagruimten voor huren). Dat scheelt je enorm in ruimte. Het dynamisch archief is het belangrijkste in de organisatie: iedereen moet erbij kunnen. Je kunt – als de ruimte op kantoor het toelaat – het beste een aparte ruimte beschikbaar stellen waar groei van het archief ook mogelijk is. Over kasten kan misschien het vakblad Kantoor & Efficiency je helpen: k-e@kantoornet.nl.
Je kunt ook overwegen (delen van) het archief digitaal te bewaren. Dat lost het ruimteprobleem grotendeels op en in de toekomst is groei ook mogelijk. Kijk voor systemen en software op www.managementsupport.nl > Archiefbeheer > Links.

Reageer op dit artikel