vraag & antwoord

Autotekst in Word

Faciliteren

‘We hebben van de week Office 2007 gekregen, allemaal heel fijn, alleen nu is de functie Autotekst verdwenen in Word en hier maakten we veel gebruik van. Nu zijn daar Bouwstenen voor in de plaats gekomen (voor zover ik weet geen andere functie). Hoe kunnen we de functies van Autotekst weer gebruiken?’ Antwoord Inderdaad is […]

‘We hebben van de week Office 2007 gekregen, allemaal heel fijn, alleen nu is de functie Autotekst verdwenen in Word en hier maakten we veel gebruik van. Nu zijn daar Bouwstenen voor in de plaats gekomen (voor zover ik weet geen andere functie). Hoe kunnen we de functies van Autotekst weer gebruiken?’

Antwoord

Inderdaad is de functie Autotekst van Microsoft Office 2003 niet opgenomen in de 2007-versie. Maar er zijn gelukkig wel soortgelijke functionaliteiten beschikbaar.
Je kunt een tekst selecteren of aanmaken en dan kiezen voor Invoegen – Snelonderdelen – Selectie opslaan in galerie Snelonderdelen. Daarbij geef je de selectie een naam (bijvoorbeeld ondertekening).

Als je dan de selectie ‘ondertekening’ wilt oproepen, ga je weer naar Invoegen – Snelonderdelen waar je voor ‘ondertekening’ kiest.

Eventueel kan je ook de naam van de selectie (‘ondertekening’) typen en vervolgens de functietoets F3 indrukken.

Let wel op dat als je een selectie in Snelonderdelen hebt aangemaakt, je bij het verlaten van Word voor ‘ja’ kiest bij de vraag ‘Er zijn gewijzigde stijlen… opgeslagen in “Building Blocks”. Wilt u de wijzigingen opslaan in “Building Blocks”?’

Alternatief

Een alternatief vormen de bekende ‘Autocorrectie-opties’. Daarvoor ga je via de Officeknop naar Opties voor Word en vervolgens naar Controle. Hier kies je dan voor Autocorrectie-opties waar je ‘Tekst vervangen tijdens typen’ aanvinkt. Vervolgens zet je in het vakje ‘Vervang’ bijvoorbeeld ‘ondrt’ en in het vakje ‘Door’ de volledige tekst van de ondertekening.

Met dank aan Gabor Mooij

Autotekst toevoegen in Word 2002 en 2003
Een tekst in Word passend maken
Kan ik mijn Word-document beveiligen?
Boek: Secretaresse als informatiemanager
Training: Office 2007 – de overstap

Reageer op dit artikel