vraag & antwoord

Kan ik wat zeggen van roken op plekken waar het wel mag?

Faciliteren

Kan ik wat zeggen van roken op plekken waar het wel mag?

Gwyneth Holla, managementassistent bij een advocatenbureau, vraagt zich af of ze wat kan zeggen van collega’s die buiten roken op plekken waar het officieel wel mag, maar waar zij tijdens een lunch, borrel of bedrijfsuitje er toch last van heeft. Meeroken is schadelijk voor de gezondheid, maar ze wil ook geen spelbreker zijn. Wat raad jij haar aan?

Gwyneth Holla werkt bij een advocatenkantoor. Ze mailde ons: “Ik werk bij een leuk advocatenkantoor. We hebben twee vestigingen, beide zijn niet heel groot en hebben geen ruimte voor een zogenoemd rokershok. Binnen mag er uiteraard niet worden gerookt maar buiten aan de picknicktafel in principe wel tijdens een lunch of borrel. En ook tijdens een extern bedrijfsuitje. Het is lastig om een collega aan te spreken op rookgedrag. Het kan betuttelend overkomen en je wilt geen spelbreker zijn. Anderzijds levert meeroken een risico op voor de gezondheid van de medewerkers die niet roken. Hoe kan je het beste omgaan met rookgedrag op plekken waar het wel mag, maar waar je er toch last van hebt?”

Wat raad jij Gwyneth aan?

Mail je antwoord (max. 200 woorden) naar murielkleisterlee@vakmedianet.nl, eindredacteur Management Support. En wie weet staat jouw advies in ons septembernummer en help je Gwyneth hier mee uit de brand!

Heb jij ook een werkdilemma?

Mail je vraag desgewenst anoniem naar de redactie: murielkleisterlee@vakmedianet.nl. En wie weet krijg jij binnenkort een verlossend antwoord van vakgenoten of een van onze trainers/coaches. Om de mensen die reageren duidelijkheid te geven over je situatie, zullen we ook bij een anonieme inzending altijd iets vermelden in de trant van: een secretaresse bij een overheidsorganisatie of een officemanager bij een commercieel bedrijf.

Werkdilemma: werkwijze voor blad

Per editie kiest Management Support Magazine één dilemma en de beste adviezen uit, die worden gepubliceerd in het blad en op onze site. Het werkdilemma zelf/de vraag zetten wij om reacties te krijgen ook op onze Facebook-pagina, besloten LinkedIn-groep en/of ons blad. Daarna kunnen lezers (jouw vakgenoten dus!) reageren (of hun advies naar de redactie mailen). Indien nodig vult een van onze trainers/coaches het advies aan.

Reageer op dit artikel