artikel

nummer 3 / maart 2000

Geen categorie

BASICS ‘Hasslefree’ boeken dankzij nieuwe technologie? Boeken via Internet voor optimaal gemak Hoor je aan het einde van een drukke werkdag dat je manager plotsklaps op reis moet. Anno 2000 is dat voor een travel secretary geen probleem. Via het Internet zoekt zij contact met haar favoriete online reserveringssysteem en met een paar muisklikken boekt […]

BASICS
‘Hasslefree’ boeken dankzij nieuwe technologie?
Boeken via Internet voor optimaal gemak Hoor je aan het einde van een drukke werkdag dat je manager plotsklaps op reis moet. Anno 2000 is dat voor een travel secretary geen probleem. Via het Internet zoekt zij contact met haar favoriete online reserveringssysteem en met een paar muisklikken boekt zij de reis.
COMMUNICATIE
Crisis als leermoment
Communicatiestoring stijlvol herstellen Elke secretaresse staat wel eens voor hete vuren. Er gaat iets helemaal mis, of er gebeuren dingen waar je totaal niet op gerekend hebt. Hoe ga je om met die altijd onverwachte crisismomenten?
LEZERSVRAAG
Mijn manager is vaak op reis
Hoe zorg ik dat alles op de zaak soepel loopt? Twee secretaressen vertellen hoe het hen vergaat op kantoor tijdens afwezigheid van de manager. Hun adviezen zijn van praktische aard én verschillend van opzet.
REPORTAGE
Stand van zaken in reizen
Modern reismanagement Rerouting, smart ticketing, travel policy en zelfreserveringssystemen. De secretaresse van een internationaal georiënteerd bedrijf weet waar ze het over heeft. Mooi gezegd, maar hoe gaat zij te werk? Management Support Magazine sprak met drie experts over het boeken en beheren van zakenreizen
REPORTAGE
Stand van zaken in reizen
Modern reismanagement Rerouting, smart ticketing, travel policy en zelfreserveringssystemen. De secretaresse van een internationaal georiënteerd bedrijf weet waar ze het over heeft. Mooi gezegd, maar hoe gaat zij te werk? Management Support Magazine sprak met drie experts over het boeken en beheren van zakenreizen
COMMUNICATIE
Geven aan goede doelen
‘Het secretaressevak is interessant en veelzijdig, maar ik had behoefte aan nog meer uitdaging, afwisseling en afronding. Daarom ben ik mijn eigen zaak begonnen.’ Floor Orlemans over haar stap naar het zelfstandig ondernemerschap.
INTERVIEW
Shirley Mathoera:
‘Zoek samenwerking met secretaressen buiten je bedrijf’ Neem een schilderachtig plein met monumentale panden in Den Haag, waar een aantal bedrijven gevestigd zijn, en een enthousiaste secretaresse. Het resultaat zou een bedrijfsoverstijgend secretaressenetwerkje tussen de drie bedrijven kunnen zijn. En dat is het geval bij Shirley Mathoera, werkzaam voor The Wissema Group en ‘haar’ buren aan het Bankaplein.

Reageer op dit artikel