artikel

nummer 4 / april 2000

Geen categorie

BASICSOp naar het papierloze tijdperkDe bezem door het archief Hoe je ook omgaat met je archief, één basisregel is belangrijk. Het moet logisch en goed gestructureerd zijn opgezet, en juist daar ontbreekt het nogal eens aan. Directiesecretaresse Willy Bunt en ex-directiesecretaresse Marie-Louise Govers kunnen daarover meepraten. Zij waren allebei nauw betrokken bij de opzet van […]

BASICS
Op naar het papierloze tijdperk
De bezem door het archief Hoe je ook omgaat met je archief, één basisregel is belangrijk. Het moet logisch en goed gestructureerd zijn opgezet, en juist daar ontbreekt het nogal eens aan. Directiesecretaresse Willy Bunt en ex-directiesecretaresse Marie-Louise Govers kunnen daarover meepraten. Zij waren allebei nauw betrokken bij de opzet van een nieuw archiefsysteem.
TREND
0
Een eigen kantoor bij ManagementSupport.nl Ruim de helft van de managementondersteuners maakt volop gebruik van de mogelijkheden die internet biedt. Het virtuele kantoor van ManagementSupport.nl brengt veel van de voordelen van Internet bijeen op één site.
REPORTAGE
Papieren agenda sterft langzaam uit
Boekwerk of beeldscherm De digitale agenda heeft stilletjes haar intocht gemaakt en bepaalt nu menige dag en week van secretaresse en manager. Ook de digitale zakcomputer waarmee de manager met één druk op de knop de agenda van zijn secretaresse kan updaten, zorgt er voor dat er geen weg meer terug is. Maar was de intocht wel zo stilletjes en is het eigenlijk wel zo handig?
INTERVIEW
Het zesde zintuig van bajes-secretaresse Wil Roeloefswaard:
‘Sinds ik hier werk ben ik alerter geworden’ ‘Misdaad in Nederland omvangrijk’, kopt de zaterdageditie van de Volkskrant. ‘In geen ander Westers land is het aantal geweldsdelicten zo hoog als hier.’ Ook op het gebied van lichte misdrijven, financiële criminaliteit en vandalisme is Nederland absolute koploper. Veel mensen vinden de straffen te laag. Dus op feesten en verjaardagen wenden ze zich tot Wil Roelofswaard, directiesecretaresse in penitentiaire inrichting De Kruisberg te Doetinchem. Hoewel Wil zich de reacties wel voor kan stellen, ‘is het hier zéker geen Hilton’, vertelt Wil.


Reageer op dit artikel