artikel

nummer 5 / mei 2000

Geen categorie

COMMUNICATIEVertrouwelijke informatieEen beetje paranoïde is prima In deze tijden waarin overnames, beursintroducties en andere grootscheepse projecten bij bedrijven aan de orde van de dag zijn, wemelt het van het vertrouwelijk informatieverkeer. Als secretaresse ben je voor nieuwsgierigen natuurlijk een ideale bron van informatie. Hoe zorg je dat alles wat vertrouwelijk is, vertrouwelijk blijft? PERSOONLIJK MANAGEMENTWanneer […]

COMMUNICATIE
Vertrouwelijke informatie
Een beetje paranoïde is prima In deze tijden waarin overnames, beursintroducties en andere grootscheepse projecten bij bedrijven aan de orde van de dag zijn, wemelt het van het vertrouwelijk informatieverkeer. Als secretaresse ben je voor nieuwsgierigen natuurlijk een ideale bron van informatie. Hoe zorg je dat alles wat vertrouwelijk is, vertrouwelijk blijft?
PERSOONLIJK MANAGEMENT
Wanneer gaat je manager te ver?
Grenzen aan loyaliteit Je wilt ‘er voor gaan’, je hebt dat ‘samen-gevoel -, je bent betrokken bij de organisatie; je bent – in één woord – loyaal. Maar als de omgeving en je manager dingen doen die niet passen bij deze ‘samen’-sfeer, kom je met jezelf in conflict. De loyaliteit ligt dan op ‘het droge’. En wat je daarmee gaat doen, ligt aan jezelf.
REPORTAGE
Secretaresse wordt facilitor
Secretaressen professioneel, nu organisaties nog Ruim 1700 ondersteuners vulden de enquête, die in Management Support Magazine december 1999 was bijgesloten, in. Zij leverden daarmee een schat aan informatie en inzicht in onder andere secretariële profielen. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het boek ‘Een functie met inhoud II’, waarvan op 20 april het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Lodewijk de Waal, voorzitter van FNV Bondgenoten. In het meinummer van MSM enkele uitkomsten uit het onderzoek die er niet om liegen.
INTERVIEW
Een kijkje achter de schermen van het politieke bedrijf
’Anticiperen op politieke procedures’ Cilia Rijk heeft een baan waar er in principe maar 150 van zijn. Zij is ondersteuner van Ella Kalsbeek, een van de 150 Tweede Kamerleden die de Nederlandse politiek rijk is. Met haar ruim tien jaar ervaring als secretaresse van een Kamerlid, heeft zij langer zitting dan de Kamerleden waar zij voor heeft gewerkt. Cilia geeft ons een kijkje achter de schermen van het politieke bedrijf.


Reageer op dit artikel