artikel

nummer 6 / juni 2000

Geen categorie

INTERVIEWJoke Bergisch, managementassistente in een asielzoekerscentrum:‘Mensen denken dat ik in een soort kamp werk’ Voor het interview van deze maand ging Management Support Magazine op bezoek bij Joke Bergisch, managementassistente in Asiel-Waddinxveen, dat onderdak biedt aan liefst 40 nationaliteiten. Er wonen ruim 500 mensen met allemaal hun eigen, vaak dramatische vluchtverhaal. En al heeft Joke […]

INTERVIEW
Joke Bergisch, managementassistente in een asielzoekerscentrum:
‘Mensen denken dat ik in een soort kamp werk’ Voor het interview van deze maand ging Management Support Magazine op bezoek bij Joke Bergisch, managementassistente in Asiel-Waddinxveen, dat onderdak biedt aan liefst 40 nationaliteiten. Er wonen ruim 500 mensen met allemaal hun eigen, vaak dramatische vluchtverhaal. En al heeft Joke niet direct met de bewoners te maken, ze krijgt toch een staartje van hun ervaringen mee. Dat maakt het werk zwaarder dan een willekeurige andere kantoorbaan.
Reportage
0
Een opleiding: waarom eigenlijk? Traditioneel geldt een goede studie als een uitstekende voorbereiding op ‘de maatschappij’. Maar met de toenemende krapte op de arbeidsmarkt lijkt de noodzaak voor een klinkende lijst met diploma’s op het cv flink afgenomen; ze nemen je toch wel aan omdat ze blij zijn eindelijk iemand gevonden te hebben. Is dat zo? Lees de bevindingen in MSM.
PERSOONLIJK MANAGEMENT
Veilig in de schoolbank of spitten met een personal coach
Kies de cursus die bij je past Cursussen zijn er in allerlei soorten en maten. Binnen het bedrijf, op locatie elders in het land, alleen of in een groep. Wat is het voordeel van in-company en wat houdt coaching in? Wat is het verschil en voor wie is open inschrijving meer geschikt?
PERSOONLIJK MANAGEMENT
Koppeling zelfstandige secretariaten bij Ericsson
Kwaliteit ondersteuning naar hoger niveau Het van oorsprong Zweedse Ericsson, fabrikant van telefooncentrales en mobiele telefoons, maakte in korte tijd een sterke groei door. Deze groei is verantwoordelijk geweest voor aanpassingen in de organisatiestructuur, waarbij ook de secretaressefuncties binnen het bedrijf een nieuw gezicht kregen. Geen eilanden meer, maar samenwerking door het hele bedrijf.
BASICS
HBO-opleidingen en persoonscertificering anno 2000
Tijd voor een tussenbalans ‘Het is nog even wachten, maar ze worden klaargestoomd: de secretaressen met een hbo-opleiding’, schreven wij in Management Support Magazine juni 1999. We zijn nu een jaar verder en is het tijd voor een tussenbalans. Hoe is het de hbo-opleidingen vergaan en hoe vergaat het de secretaressen die de opleiding gevolgd hebben?

Reageer op dit artikel