artikel

nummer 9 / september 2000

Geen categorie

CommunicatieHet boeken van een locatie‘Stop de Raad van Bestuur een weekje in een jeugdherberg’ Bij het boeken van de juiste locatie kun je alle kanten op. Met gezond verstand kom je een heel eind, maar alle haken en ogen op een rij kan geen kwaad.BASICSGeen evenement zonder draaiboekDraaiboek opstellen in Excel CHECKLISTTips voor relatiegeschenkenGeven en […]

Communicatie
Het boeken van een locatie
‘Stop de Raad van Bestuur een weekje in een jeugdherberg’ Bij het boeken van de juiste locatie kun je alle kanten op. Met gezond verstand kom je een heel eind, maar alle haken en ogen op een rij kan geen kwaad.
BASICS
Geen evenement zonder draaiboek
Draaiboek opstellen in Excel
CHECKLIST
Tips voor relatiegeschenken
Geven en nemen Veel bedrijven doen zaken met het buitenland. Vaak gaan managers dan niet met lege handen op reis. Waar moet je bij het selecteren van geschikte geschenken dan rekening mee houden?
Communicatie
Het regelen van de catering
Het blokje kaas mag weer en de bitterbal is terug Hapje, drankje, apéritiefje, dinertje – geen evenement is geslaagd zonder cateringfaciliteiten. Maar met een paar toastjes en een kratje bier kom je niet ver.
BASICS
De brief kan moderner
Met vele groeten en een zoen Rond 1953 stuitte het formele taalgebruik in zakenbrieven Annie M.G. Schmidt al tegen de borst. Alhoewel we best nog wel eens een dergelijke brievenstijl tegenkomen, zien we tegenwoordig gelukkig een steeds meer toegankelijke stijl. Maar zijn er ook ontwikkelingen zichtbaar wat de lay-out van zakelijke correspondentie betreft?
Wie, wat, waar
Interessante Internetsites
Originele acts, activiteiten en cadeautjes via ‘het web’
INTERVIEW
Liesbeth Osterop, secretaresse in het Emma Kinderziekenhuis AMC
We kennen ze allemaal wel: de manager die je een haastklus geeft en erop staat dat je al je andere werk laat vallen. Vervolgens blijft het rapport een maand op zijn bureau liggen – net als de vorige keer. Wanneer je merkt dat dat je begint te irriteren, is het tijd voor een goed gesprek.

Reageer op dit artikel