artikel

nummer 12 / december 2000

Geen categorie

INTERVIEWLucia Christophersen, secretaresse Politie Amsterdam:‘Van een machocultuur is hier geen sprake’ Lucia Christophersen werkt sinds 1998 als secretaresse bij de Politie Amsterdam, een non-profitorganisatie met een bureaucratisch imago. Desalniettemin ervaart Lucia het po-litieapparaat als een frisse, dynamische organisatie. ‘Je hebt natuurlijk wel te maken met de nodige procedures en voorschriften, maar waar heb je dat […]

INTERVIEW
Lucia Christophersen, secretaresse Politie Amsterdam:
‘Van een machocultuur is hier geen sprake’ Lucia Christophersen werkt sinds 1998 als secretaresse bij de Politie Amsterdam, een non-profitorganisatie met een bureaucratisch imago. Desalniettemin ervaart Lucia het po-litieapparaat als een frisse, dynamische organisatie. ‘Je hebt natuurlijk wel te maken met de nodige procedures en voorschriften, maar waar heb je dat eigenlijk niet?’ Lucia Christophersen over haar werk voor district vijf, waar iedere dag weer anders is maar minder sensationeel dan menigeen denkt.
PERSOONLIJK MANAGEMENT
Twee uur werken, kwartiertje rust
Arbozaken, meer moeten dan mogen? Bij Arbozaken draait het met name om veiligheid en ergonomie. De huidige arbowetgeving is dan ook bedoeld om werknemers te behoeden tegen lichamelijke overbelasting. Bij langdurig eentonig werk, waarbij steeds dezelfde beweging moet worden gemaakt, beeldschermwerk bijvoorbeeld, moet er ruime afwisseling zijn in uitvoerende, voorbereidende en ondersteunende taken. Werkgevers zijn daarom verplicht mee te werken aan een gelijkmatige spreiding van het werk.
MANAGEMENT SUPPORT 2000
Conclusies bezoekers congres Management Support 2000
Virtuele managementassistente vervangt nooit echte mensen Het openingscongres van Management Support 2000 op 31 oktober jl. in het WTC te Rotterdam, werd een bombardement van noviteiten, hightech-ideeën en dito ontwikkelingen. Een nabeschouwing.
REPORTAGE
Tijdwinst secretaresse dankzij inter- en intranet
Web verandert, spin blijft zitten Archiefkasten verdwijnen, de kopieermachine kan op de schroothoop en ook het toegangspasje met magneetstrip is straks verleden tijd. Deze zaken passen niet in het secretariële Kantoor van de Toekomst. De secretaresse van de toekomst beschikt over een elektronisch archief, verstuurt haar notulen per e-mail en opent deuren door even haar duim langs een scan te halen. En zit de secretaresse nog wel op haar plek, of werkt zij vanuit huis? Flexibel en mobiel? Zoals het zich nu laat aanzien, zijn deze woorden op iedereen van toepassing, behalve op de managementondersteuner.


Reageer op dit artikel