artikel

nummer 1-2 / januari – februari 2001

Geen categorie

REPORTAGEVerkiezing Management Assistent van het jaar 2000 De jury had het weer niet makkelijk bij deze verkiezing op 14 december jl. Vijf kandidaten wisten na een strenge voorselectie door te dringen tot de finale. Opvallend dit jaar was de variatie aan en het hoge niveau van de finalisten. Een verslag van een van de juryleden.PERSOONLIJK […]

REPORTAGE
Verkiezing Management Assistent van het jaar 2000
De jury had het weer niet makkelijk bij deze verkiezing op 14 december jl. Vijf kandidaten wisten na een strenge voorselectie door te dringen tot de finale. Opvallend dit jaar was de variatie aan en het hoge niveau van de finalisten. Een verslag van een van de juryleden.
PERSOONLIJK MANAGEMENT
Humor als oplosmiddel
Valt er nog wat te lachen op je werk? Lachen is gezond, dat is wetenschappelijk bewezen, en maakt het werken een stuk lichter. Lachen kun je niet forceren door leuk te gaan ‘doen’. Maar er is een vorm van vrolijkheid die je kunt gebruiken om de werksfeer op te krikken. Dat is humor. Je kunt er de saamhorigheid mee bevorderen, conflicten oplossen, taboes doorbreken en stress verminderen.
INTERVIEW
Managementassistent 2000:
‘Zoek geen baas, maar een coach’ Olena Van Loon-Skalenko is managementassistente bij Bank Labouchere in Amsterdam. Op 14 december sleepte ze de titel Management Assistent van het Jaar 2000 in de wacht. Een gesprek met een managementassistente met een natuurlijke afkeer tegen het woord ‘baas’: ‘Mijn manager en ik vullen elkaar goed aan. We zijn allebei vrolijk en energiek, maar ik heb zeker iemand nodig die rust en regelmaat in mijn werk kan brengen. Ik op mijn beurt attendeer hem op afspraken, draag ideeën aan die ik vervolgens voor hem uit werk. We zijn elkaars klankbord.’
REPORTAGE
Op weg naar zelfsturend secretariaat bij P2 Managers
Dromen van het secretariaat van de toekomst Stel je eens voor: een secretariaat zonder leidinggevende waar de secretaressen zelf bepalen wat ze vanuit hun eigen visie wanneer voor wie op hun eigen manier zullen doen! Geen geduw van een bazige manager, maar zelf de agenda vaststellen van het interne overleg, zelf problemen oplossen op de manier die bij je past, zelf veranderingen naar eigen inzicht doorvoeren. Het begrip zelfsturing is niet nieuw. Veel organisaties kennen al zelfsturende teams die bijvoorbeeld projectmatig werken. Het principe is dat de medewerkers samenwerken op sociocratische grondslag. Dat betekent dat een taakgroep samen beslist. Bij P2 Managers zijn ze heilig overtuigd van het nut van zelfsturing.


Reageer op dit artikel