artikel

nummer 3 / maart 2001

Geen categorie

Werken bij een detacheringsbureau: Mag ik deze verlenging weigeren? Wat willen een secretaresse van 24 en van 43 bereiken? Plus-minus vijfendertig Reportage Tien professionals geven hun visie op het secretaressevak. Verspreid door het blad kom je ze tegen. InterviewAnne van GoolTijdelijk zonder manager Begin jaren zestig was het huwelijk nog hét moment om ontslag te […]

Werken bij een detacheringsbureau:
Mag ik deze verlenging weigeren?

Wat willen een secretaresse van 24 en van 43 bereiken?
Plus-minus vijfendertig

Reportage

Tien professionals geven hun visie op het secretaressevak. Verspreid door het blad kom je ze tegen.
Interview
Anne van Gool
Tijdelijk zonder manager Begin jaren zestig was het huwelijk nog hét moment om ontslag te nemen. Voor Anne Van Gool niet. Inmiddels werkt ze al veertig jaar bij Philips. Door de afwisseling die haar loopbaan heeft gekend is de tijd letterlijk omgevlogen. Zo kijkt Anne terug op een periode waarin de inhoud van het secretaressevak er sterk op vooruit is gegaan. Maar de huidige efficiency heeft een belangrijke keerzijde. ‘Toen ik begon was Philips één grote familie. Door de vele reorganisaties is de saamhorigheid een beetje verdwenen.’
Persoonlijk management

Dew valkuilen van de jungletelegraaf Als je goed naar de gesprekken van collega’s luistert valt het je misschien op dat de meeste mensen het liefst over anderen praten. Sommigen hebben er zelfs een dagtaak aan om nieuwtjes uit te wisselen. Roddelen op het werk is niet alleen leuk en sappig, het versterkt de onderlinge band. Toch moet je als roddelaar op je hoede zijn: je kunt er anderen onbedoeld mee beschadigen. En voor je het weet keert de roddel zich tegen je.

Reageer op dit artikel