artikel

nummer 5 / mei 2001

Geen categorie

Effectiever met het web0 Planning onder tijdsdruk0 Lezersvraag Hoe organiseer ik de algemene e-mail? Een goede voorbereiding is het halve werk0 PLANNING EN EFFICIENCYSTART JE TURBO-BREINOnze 100 miljard hersencellen stellen ons onder andere in staat hard te werken. Toch gebruiken we dan slechts één procent van de totale hersencapaciteit. Betekent dit dat we onze mentale […]

Effectiever met het web
0

Planning onder tijdsdruk
0

Lezersvraag
Hoe organiseer ik de algemene e-mail?

Een goede voorbereiding is het halve werk
0

PLANNING EN EFFICIENCY
START JE TURBO-BREIN
Onze 100 miljard hersencellen stellen ons onder andere in staat hard te werken. Toch gebruiken we dan slechts één procent van de totale hersencapaciteit. Betekent dit dat we onze mentale capaciteit zouden kunnen verhonderdvoudigen? Dat zou goed van pas komen: sneller lezen, beter onthouden en makkelijker leren, bijvoorbeeld. Een snelleescursus levert cursisten meestal de capaciteit om drie tot zes (!) keer sneller te lezen. Normaal doen we dat in een tempo van 250 woorden per minuut. Met een kleine inspanning kan vrijwel ieder mens dit opvoeren tot 1.000 à 1.500 woorden per minuut. Een turbo op je brein; een uitkomst of om gek van te worden?
INTERVIEW
Maya Beuker en de andere waarden van Mama Cash
Bij Mama Cash in Amsterdam werken alleen vrouwen. Een teamsamenstelling die aan veel mensen al gauw onsympathieke termen als ‘kakeltent’ of ‘kippenhok’ ontlokt. Ten onrechte, zegt Maya Beuker, officemanager en directiesecretaresse bij deze fondswervingorganisatie. ‘De saamhorigheid binnen ons team is groot. Werken voor een ideële organisatie is een wereld van verschil. Er zijn nog andere waarden dan geld, werk en prestige. Ik kan me wel voorstellen dat vrouwen een bazige vrouwelijke chef vervelender vinden dan een dominante mannelijke manager. Zo’n vrouwelijke bullebak, dat voelt toch een beetje als verraad.’
Herinrichten van het archief
‘Geen gemakkelijke klus, maar het resultaat mag er zijn’
Waarom zou je een archief van 1500 personeelsdossiers gaan herinrichten? Dat doe je alleen maar als het écht nodig is. Seceurop Nederland Security Check B.V. werd zelfstandig en ging de organisatie anders aanpakken. Van het een komt het ander. Een kwestie van taken overhevelen en dossiers samenvoegen. Dan ook maar een heel nieuw sys-teem. Geen gemakkelijke klus voor Anita Wijnands, administratief medewerkster personeelsadministratie. Maar het is gelukt.

Reageer op dit artikel