artikel

nummer 6 / juni 2001

Geen categorie

Nut en noodzaak van opleidingen naast je werkStuderen buiten je eigen straatje InternetsitesDigi-leren LezersvraagHoe werk ik gericht aan mijn eigen ontwikkeling? ENQUÊTEOP DE BRES VOOR JE SALARIS Verdien je genoeg, te veel of te weinig? Het salaris is een steeds belangrijkere onderhandelingsfactor bij sollicitatiegesprekken. Om de vinger aan de pols te houden en de dalingen, […]

Nut en noodzaak van opleidingen naast je werk
Studeren buiten je eigen straatje

Internetsites
Digi-leren

Lezersvraag
Hoe werk ik gericht aan mijn eigen ontwikkeling?

ENQUÊTE
OP DE BRES VOOR JE SALARIS
Verdien je genoeg, te veel of te weinig? Het salaris is een steeds belangrijkere onderhandelingsfactor bij sollicitatiegesprekken. Om de vinger aan de pols te houden en de dalingen, stijgingen en trends te kunnen volgen, vind je in Management Support Magazine weer een groots opgezette salarisenquête. De Berenschot Groep zal de gegevens (anoniem) verwerken en een beeld schetsen van de secretaressesalarissen op dit moment en de verwachtingen voor 2002. Doe mee en kijk of je verdient wat je verdient!
INTERVIEW
Lilian Cuppens over haar arbeidsreïntegratie:
‘GA VOORAL ZELF ACHTER HET STUUR ZITTEN’ Ruim twee jaar geleden werd bij Lilian Cuppens het manisch depressief syndroom vastgesteld. Dit kostte haar haar baan en tien maanden lang zat ze in een zwart gat, maar ze wist daar met behulp van medicijnen en haar psychiater weer uit te klauteren. Eenmaal hersteld van haar depressie besloot Lilian haar comeback te maken op de arbeidsmarkt om tot een ontmoedigende ontdekking te komen.
Werken, zorgen en studeren
JONGLEREN MET TIJD EN MIDDELEN
Je bent slim en ambitieus. Na je opleiding werk je een paar jaar. Je doet ervaring op en leert de kneepjes van het vak. Dan wil je meer en kies je voor een studie. In het begin gaat het lekker, maar dan komt de klad erin. Dan blijkt dat werken, kinderen, vrienden, familie, sporten en reizen je studie aardig in de weg staan. De balans tussen werk, gezin en persoonlijke groei lijkt zoek en onbereikbaar. Toch is het de moeite waard om naar de juiste balans te blijven zoeken. Met time management en prioriteiten stellen kom je een heel eind.
THEMA
E-LEARNING, BEVLIEGING OF ONTWIKKELING?
E-learning is booming, zoals Amerikanen zeggen. In de Verenigde Staten is dat inderdaad zo, Nederland moet nog even geduld hebben. De kinderschoenenfase mag dan een gepasseerd station zijn, van een definitieve doorbraak is nog geen sprake. Over een troebel fenomeen met heldere voordelen.

Reageer op dit artikel