artikel

nummer 9 / september 2001

Geen categorie

LezersvraagHoe verras ik mijn relaties nog met een origineel geschenk? Hierbij nodigen wij u uit voor……De opening van een kantoorpand, een beurs, seminar Aandachtspunten bij het opstellen van een uitnodiging.Secretaresseverenigingen: ‘What’s in it for us? De meeste beroepsgroepen hebben wel een of meerdere verenigingen waarin leden hun vakkennis delen en de krachten bundelen. Ook voor […]

Lezersvraag
Hoe verras ik mijn relaties nog met een origineel geschenk?

Hierbij nodigen wij u uit voor…
…De opening van een kantoorpand, een beurs, seminar
Aandachtspunten bij het opstellen van een uitnodiging.
Secretaresseverenigingen:
‘What’s in it for us?
De meeste beroepsgroepen hebben wel een of meerdere verenigingen waarin leden hun vakkennis delen en de krachten bundelen. Ook voor secretaressen zijn diverse verenigingen actief. Management Support Magazine sprak met de voorzitters van de drie grootste landelijke secretaresseverenigingen in Nederland: NVD, EUMA en Secretaresse Netwerk.
THEMA
Relatiemarketing
Beheersen van communicatie met relaties Relatiemanagement, het beheersen van communicatie met relaties, betekent niets meer of minder dan het in kaart brengen van de communicatiemiddelen en de tijdstippen waarop personen met elkaar communiceren. Als je dat hebt gedaan, is relatiemanagement een invuloefening, want je ziet direct waar de gaten vallen.
Mieke Karemaker en Birgit van der Laan:
‘Een duobaan zet je op scherp’
Edith Plenk, Joke ten Hove en Ruby van Assendelft, respectievelijk eerste, tweede en derde in de strijd om de Management Support AWARD.
THEMA
Relatiemarketing
Professioneel gereedschap voor de gelegenheidsorganisator Hoewel het organiseren van evenementen waarschijnlijk niet in je officiële functieomschrijving staat, is de kans groot dat het organiseren van kantinebijeenkomsten, afscheidsrecepties, openingen en personeelsfeesten op jouw bordje wordt geschoven. Echter, evenementen organiseren kost tijd en is een vak apart, maar met professioneel gereedschap kom je al een heel eind.

Reageer op dit artikel