artikel

nummer 12 / december 2001

Geen categorie

Kijk eens kritisch naar je secretariaatVeranderen, verbeteren Kunst op kantoorDe invloed van kunst op het werkklimaat Huiverig shoppen in het virtuele warenhuis0 Wie waagt zich nog in een overvolle winkelstraat? On-lineshoppers niet. Zij klikken zich op hun gemak een weg door het virtuele warenhuis. Maar hoe zit het met de veiligheid, de service en het […]

Kijk eens kritisch naar je secretariaat
Veranderen, verbeteren

Kunst op kantoor
De invloed van kunst op het werkklimaat

Huiverig shoppen in het virtuele warenhuis
0
Wie waagt zich nog in een overvolle winkelstraat? On-lineshoppers niet. Zij klikken zich op hun gemak een weg door het virtuele warenhuis. Maar hoe zit het met de veiligheid, de service en het betalingsverkeer bij de nieuwe middenstand? Een inventarisatie.
Lezersvraag
Een nieuw interieur:
hoe krijg ik iedereen tevreden?
RSI,
een sluipende vijand
Toen Mariska Frederiks een jaar geleden in Zoetermeer begon als managementassistente, heette Pinkroccade IT Management nog Pink Elephant. Het-IT bedrijf, 21 jaar geleden opgericht door een groep jonge Delftse studenten, stond synoniem voor alles dat eigenzinnig, en progressief was. De zogeheten monobranding waarbij het bekende roze olifantje het veld moest ruimen werd door veel ‘Pinkers’ met argwaan begroet, maar viel achteraf alles mee.
Mariska Frederiks
Over de integratie van twee bedrijfsculturen en het bijbehorende gewenningsproces
Pennen, paperclips, printerpapier, ordners, diskettes, nietjes: triviale zaken in het dagelijkse kantoorleven of essentiële onderdelen van een soepel lopende organisatie? Wie zorgt ervoor dat deze spullen op het gewenste moment in huis zijn?
Voorraadbeheer
Zijn er nog diskettes?
Uit onderzoek blijkt dat maar liefst driekwart van de Nederlanders fluitend naar het werk gaat. Toch vertoont het ziekteverzuimcijfer nog steeds een stijgende lijn, met stress en werkdruk als nummer één op de lijst van ‘plezierbedervers’.

Reageer op dit artikel