artikel

Nummer 9 / september 2002

Geen categorie

FunctienamenM/V gezocht Bij een ‘baas’ denken veel mensen aan een man en niet aan een vrouw. De tegenhanger van ‘baas’ is immers ‘bazin’. Maar aan ‘bazin’ kleeft iets onsympathieks, iets kenauachtigs, terwijl dat bij ‘baas’ niet zo is. Het draait hier dan ook om de vraag: hoe om te gaan met functieaanduidingen m/v?Carrièrebij de overheid […]

Functienamen
M/V gezocht
Bij een ‘baas’ denken veel mensen aan een man en niet aan een vrouw. De tegenhanger van ‘baas’ is immers ‘bazin’. Maar aan ‘bazin’ kleeft iets onsympathieks, iets kenauachtigs, terwijl dat bij ‘baas’ niet zo is. Het draait hier dan ook om de vraag: hoe om te gaan met functieaanduidingen m/v?
Carrière
bij de overheid
De carrière die Peter Geurse maakt bij het ministerie van Buitenlandse Zaken is flitsend. In drie jaar verslijt hij bijna drie salarisschalen. Niet dankzij stapels diploma’s, veel overuren en een mooi pak met stropdas. Wel door zijn inzet, goede ideeën en flair om met mensen om te gaan.
I-mode:
nuttig, nodig of niet?
Het lijkt erop dat i-mode, de nieuwe surftelefoon van KPN, aardig begint aan te slaan. Binnen twee maanden zijn er in Nederland al zo’n 10.000 gebruikers. Is i-mode ook nuttig voor managers, of is het misschien zelfs onmisbaar?
Telewerken
is dat wat voor mij?
Telewerken is in. Het lijkt wel of de hele wereld tegenwoordig ‘telewerkt’. Flexplekken, laptops en gsm’metjes illustreren deze hype. Maar: wat houdt telewerken eigenlijk in en is het ook iets voor mij?
Humor op het werk
Een gesprek met twee humorspecialisten:
Wat kun je dan verwachten? Rode neuzen, een tafel bezaaid met artikelen uit de feestwinkel of een slappe-lach-interview waar geen touw aan vast te knopen is? Nanne Wijma en Leonora Zijlstra overtreffen deze verwachtingen op een plezierige manier. Zij nemen het onderwerp humor zeer serieus, met name als het gaat om humor op de werkplek.
Sotheby’s liefde
voor de kunst
Ze was altijd dol op mooie dingen; Lotte Smits van Waesberghe, management assistent bij Sotheby’s en rechterhand van algemeen directeur John van Schaik. Lotte: ‘Bij Sotheby’s werken mensen met liefde voor de kunst.’
Ministerie start
masterclass voor secretaressen
Een nieuw trainingsprogramma dat een einde moet maken aan de schaarste aan secretaressen op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Reageer op dit artikel