artikel

nummer 11 – november 2003

Geen categorie

WerkplezierElaine RomeinDe broekriem aanhalen, veel harder moeten werken voor veel minder geld? Voor secretaressen valt het gelukkig nog wel mee. Dat blijkt tenminste uit het jaarlijkse salarisonderzoek dat Management Support Media in samenwerking met Berenschot Beloningsmanagement heeft uitgevoerd. Natuurlijk is geld belangrijk, maar een leuk baan ook! Dat lees je in het interview. Of mag […]

nummer 11 – november 2003

Werkplezier
Elaine Romein

De broekriem aanhalen, veel harder moeten werken voor veel minder geld? Voor secretaressen valt het gelukkig nog wel mee. Dat blijkt tenminste uit het jaarlijkse salarisonderzoek dat Management Support Media in samenwerking met Berenschot Beloningsmanagement heeft uitgevoerd.

Natuurlijk is geld belangrijk, maar een leuk baan ook! Dat lees je in het interview. Of mag dat niet meer: plezier hebben in je werk? Als je Judith Mair leest, zou je dat bijna denken. Zij vindt alle vrijheden maar niets, en pleit voor strenge hiërarchische regels. Ergens heeft ze vast gelijk: door alle nieuwe technische mogelijkheden werken we makkelijk thuis, zijn we overal bereikbaar en is er dus nooit meer rust. Maar de meeste mensen zijn goed in staat hun eigen grenzen te stellen en weten dat zij af en toe de stekker eruit moeten halen.

Als de balans maar goed is, dan is iedereen tevreden.


Correspondentie
Het perfecte e-mailbericht
Coördinator van een bevlogen professor Als secretaresse baant Liesbeth Osterop zich een weg door de overvolle agenda van professor dr. Hugo Heymans, divisievoorzitter en medisch directeur van het Emma Kinderziekenhuis AMC. En de actieradius van haar manager werkt aanstekelijk, want net als professor Heymans is Liesbeth op meerdere fronten actief. Liesbeth Osterop over haar baan als coördinator van een bevlogen professor.
Peggy van Mosselaar

 Peggy van Mosselaar, managementassistente van commercieel directeur Tie Liebe (William Properties), schrikt niet terug voor een stevige discussie. ‘In deze typische mannenwereld is het altijd weer een uitdaging een compromis te sluiten. Die onderlinge strijd houdt het werk juist leuk en spannend.’
Communicatie Internationaal

Nooit meer bang voor buitenlandse bellers.
Salarisonderzoek 2003
Salarissen van secretaressen stijgen amper meer.
 

Reageer op dit artikel