artikel

nummer 05 – mei 2005

Geen categorie

Annette van den Berg, Ahoy’:‘Laat mij maar organiseren, daar ben ik goed in.’Ahoy’ is niet alleen een grote hal die je kunt huren. De core business is vooral het bedenken van evenementen. Managementassistente Annette van de Berg werkt samen met 37 creatieve mensen aan die evenementen. ‘De samenwerking is heel dynamisch. Je werkt echt samen […]

nummer 05 – mei 2005

Annette van den Berg, Ahoy’:
‘Laat mij maar organiseren, daar ben ik goed in.’
Ahoy’ is niet alleen een grote hal die je kunt huren. De core business is vooral het bedenken van evenementen. Managementassistente Annette van de Berg werkt samen met 37 creatieve mensen aan die evenementen. ‘De samenwerking is heel dynamisch. Je werkt echt samen naar een hoogtepunt toe.’
Onderzoek
De werkelijke invloed van de secretaresse

Onderzoek van de Universiteit van Utrecht, i.s.m. Schoevers en Manpower wijzt uit dat de secretaresse flink wat invloed heeft in het bedrijf. Hoe meer betrokken ze is bij haar werk, hoe meer invloed ze heeft. Maar de stijl van leidinggeven van de manager bepaalt de invloed.


Sociale vaardigheden
Vraagbaak en praatpaal
Een secretaresse is vaak vraagbaak en praatpaal en fungeert niet zelden als vertrouwenspersoon voor collega’s en managers. Meestal wordt van haar verwacht dat ze die sociale rol op zich neemt. Maar, hoe ver moet je gaan? En, moeten de sociale taken eigenlijk niet in de functieomschrijving staan?
Werken bij een multinational
De macht van het hoofdkantoor
In een multinationaal bedrijf bestaat er nogal eens onbegrip over de manier van werken tussen hoofdkantoor en dochterondernemingen. De dochteronderneming voelt vaak de macht en de druk van het hoofdkantoor als een last. Pas de helikopterview toe op weg naar een oplossing.


Reageer op dit artikel