artikel

nummer 11 november 2006

Geen categorie

Management Support Event ’06Alles over het EventEen bezoek aan het Event ’06 met als thema ‘De secretaresse als gatekeeper’. is een absolute must. Jij als gatekeeper bent altijd op zoek naar kennis en naar de nieuwste ontwikkelingen op je vakgebied. Midden in dit nummer vind je een dikke bijlage met alle informatie over de beursactiviteiten, de standhouders […]

Management Support Event ’06
Alles over het Event
Een bezoek aan het Event ’06 met als thema ‘De secretaresse als gatekeeper’. is een absolute must. Jij als gatekeeper bent altijd op zoek naar kennis en naar de nieuwste ontwikkelingen op je vakgebied. Midden in dit nummer vind je een dikke bijlage met alle informatie over de beursactiviteiten, de standhouders en een beursplattegrond.

Onderzoek
Onderzoek – Manager bekent kleur

Soms deelt ‘hij’ met haar zijn privégeheimen. Verder vindt ‘hij’ zichzelf sociaal en niet te beroerd om op Secretaressedag een bloemetje voor haar te kopen. Maar als het op kritiek op haar taken aankomt staat ‘hij’ met de mond vol tanden en bij twee gelijkwaardige sollicitanten kiest ‘hij’ nog altijd de aantrekkelijkste. Over de dubbele moraal van de manager in relatie tot zijn secretaresse.

 


Overtuigen
Overtuigen – Kom maar op met je kritiek
Veel secretaressen vinden het moeilijk om kritiek te geven op storend gedrag van collega’s of leidinggevende. Meestal zouten ze die kritiek op waardoor de spanning stijgt tot de bom barst. Ook het krijgen van kritiek kan voor overspannen reacties zorgen. Om dat te voorkomen is het op de juiste manier en op het juiste moment geven en ontvangen van kritiek van groot belang. Wat je moet doen en vooral moet laten.

Game, set and match voor de secretaresse
Interview – Pien Ritt, Secretaresse van het Jaar

Wat met een onschuldig mailtje van haar manager begon, mondde uit in een jaar lang ambassadeurschap van het secretaressevak. Pien Ritt mocht dan denken dat het zo’n vaart niet zou lopen; de jury van de Verkiezing Secretaresse van het Jaar 2006 dacht daar anders over. Een nadere kennismaking met een bruisende en energieke Pien, die als secretaresse ook bij Dunlop Slazenger de touwtjes stevig in handen heeft.

 


Reageer op dit artikel