artikel

nummer 6 juni 2007

Geen categorie

Persoonlijke groeiDe stille verovering van aandachtstrainingMaandag was wasdag, op woensdag aten we gehakt en op vrijdag vis. Op zondag gingen we naar de kerk of genoten in ieder geval van de collectieve rust. Wat zich nu in de maatschappij afspeelt is volkomen nieuw: niemand ontkomt aan een ritme dat sneller is dan wij af en […]

Persoonlijke groei
De stille verovering van aandachtstraining

Maandag was wasdag, op woensdag aten we gehakt en op vrijdag vis. Op zondag gingen we naar de kerk of genoten in ieder geval van de collectieve rust. Wat zich nu in de maatschappij afspeelt is volkomen nieuw: niemand ontkomt aan een ritme dat sneller is dan wij af en toe bij kunnen houden. Rustig, ritmisch leven lijkt voorgoed voorbij.


Heikele kwestie
‘Fijne’ duocollega

Iedere dag gebeurt er wel iets in ons werkend bestaan. Leuke dingen, verdrietige dingen, maar ook dingen die we een tikkie heikel noemen. Heikel betekent netelig. Denk dan aan kwesties waar we eigenlijk geen raad mee weten. Hoe kun je het beste reageren op heikele kwesties? Het antwoord komt uit de dagelijkse praktijk van de managementassistent.


Interview
‘Zeeuws meisje’ in makelaarsland

Thérèse Wisse mag er dan als een heus ‘Zeeuws meisje’ uitzien en zich een echte Zeeuwse voelen; haar wieg stond in Oud-Beijerland. Maar ja, als je grote liefde een huis koopt in Zeeland, wat doe je dan? Dan ga je met hem mee! Inmiddels is zij helemaal ingeburgerd en heeft er ook haar ideale werkplek gevonden. Als rechterhand van makelaar Niek Zwaan leert ze spelenderwijs het makelaarsvak. Boeiend, dat wel zegt Thérèse, ‘maar ik heb niet de ambitie om makelaar te worden, laat mij hem maar lekker assisteren, dat vind ik veel leuker.’
 


Reageer op dit artikel