artikel

nummer 07/08 juli/augustus 2007

Geen categorie

Sociale vaardighedenA hell of a jobHet zal je maar gebeuren: vind je na lang zoeken de baan waar je van droomde, word je het leven op je prachtige werkplek zuur gemaakt door je collega’s of je manager. Treiterijen en intimidaties op de werkvloer zijn gelukkig niet aan de orde van de dag, maar het kómt […]

Sociale vaardigheden
A hell of a job
Het zal je maar gebeuren: vind je na lang zoeken de baan waar je van droomde, word je het leven op je prachtige werkplek zuur gemaakt door je collega’s of je manager. Treiterijen en intimidaties op de werkvloer zijn gelukkig niet aan de orde van de dag, maar het kómt voor. Vijf verhalen uit de praktijk.

Werkorganisatie
Jobhoppen als interim-secretaresse
Steeds meer mensen, ook secretaressen, werken als flexkracht, op detacheringbasis of beginnen voor zichzelf. Als werknomade reizen ze van klus naar klus en genieten van de afwisseling die het ‘freelancen’ met zich meebrengt. Deze nieuwe generatie professionals is gehecht aan haar vrijheid, houdt van afwisseling en uitdaging en is weer vertrokken als de horizon lonkt.

Officemanagement
Gezocht: nieuwe collega
Bij jou op het secretariaat is dringend behoefte aan een paar extra ‘handjes’. Daarom is er een advertentie geplaatst voor een collega-secretaresse. De afdeling Personeelszaken heeft de eerste selectie al gedaan en drie kandidaten geselecteerd. Jij zult nauw met de nieuwe collega gaan samenwerken dus ook jij wordt bij de procedure betrokken en moet met de kandidaten ‘in gesprek’. Beetje eng want nu zit jij aan de andere kant van de tafel en dat is niet je dagelijks werk. Hoe bereid je je voor?

Interview
De hemel op aarde met Venus en Mars

Op een mooie dag in mei trof de redactie veertien ‘mannen in het vak’. Aanleiding was de vraag waarom het aantal mannen dat het secretaressevak uitoefent zo gering is. En natuurlijk wilden wij ook wel eens weten wat dat nou voor mannen zijn, die er rond voor uitkomen dat ze werkzaam zijn als secretaresse. Wij legden ze een aantal stellingen voor en concludeerden: Breng Venus en Mars bij elkaar op de werkplek en je krijgt de hemel op aarde!


Reageer op dit artikel