artikel

nummer 10 oktober 2007

Geen categorie

TrendsDe toekomst van het vak volgens Adjiedj BakasTrendwatcher Adjiedj Bakas observeert met scherpe blik grote en kleine ontwikkelingen in Nederland, Europa en de wereld. Visionair, openminded en veelzijdig. Met oog voor detail en de grote lijnen. Zijn bestseller ‘Megatrends Nederland’ is een bundeling van zijn waarnemingen in Nederland. Wij vroegen hem welke ontwikkelingen hij ziet […]

Trends
De toekomst van het vak volgens Adjiedj Bakas
Trendwatcher Adjiedj Bakas observeert met scherpe blik grote en kleine ontwikkelingen in Nederland, Europa en de wereld. Visionair, openminded en veelzijdig. Met oog voor detail en de grote lijnen. Zijn bestseller ‘Megatrends Nederland’ is een bundeling van zijn waarnemingen in Nederland. Wij vroegen hem welke ontwikkelingen hij ziet in het vakgebied van de managementondersteuner.

Beveiliging
Voordeur op slot, achterdeur wagenwijd open
Als je vroeger – ook in 1983 – bij een bedrijf op bezoek ging, kon je vrijelijk doorlopen. Tegenwoordig lijken sommige bedrijven met toegangspoorten, badges, en een hele formulierenwinkel op onneembare vestingen. Maar ondertussen staan in het overgrote deel van de kantoren de digitale poorten wagenwijd open. Hoe houd je dan ‘de vijand’ buiten de deur?

Interview
Stabiele factor in 25 jaar vakblad
Van de 25 jaar die dit blad bestaat, is eindredacteur Mieke Bloemheuvel er al 20 jaar ‘bij’. Zij zag hoofdredacteuren komen en ook weer gaan en zag het blad groeien van nieuwsbrief naar magazine. Het was de tijd van de grote veranderingen, vooral voor ondersteuners. Die evolutie is ook te zien in het blad. Naast een snelle terugblik op ‘toen’ een pittig gesprek met een bevlogen professional met ‘hart voor de zaak’.
Professioneel
Van secretaresse tot schaduwmanager
Wat is er de afgelopen 25 jaar gebeurd in het land van de managementassistenten en welke invloed heeft dit vaktijdschrift daarop gehad? Wat was in 1983 de boodschap en wat is die nu? Over trends, zelfvertrouwen en een glazen plafond dat allang verdwenen is!


Reageer op dit artikel