artikel

nummer 11 november 2007

Geen categorie

CommunicerenLichaamstaal en cultuur; spreken met handen en voetenAls we in een vreemd land zijn waarvan we de taal niet machtig zijn, redden we ons meestal uitstekend met handen en voeten. Maar pas op! Er zijn culturen waar een voor ons vanzelfsprekend gebaar, wel eens heel anders uitgelegd kan worden. Dat zou je bedrijf zomaar een […]

nummer 11 november 2007

Communiceren
Lichaamstaal en cultuur; spreken met handen en voeten
Als we in een vreemd land zijn waarvan we de taal niet machtig zijn, redden we ons meestal uitstekend met handen en voeten. Maar pas op! Er zijn culturen waar een voor ons vanzelfsprekend gebaar, wel eens heel anders uitgelegd kan worden. Dat zou je bedrijf zomaar een lucratief contract kunnen kosten.
Interview
Team ‘Opzij’
Sasja Jansen runde 25 jaar het redactiesecretariaat van feministisch maandblad ‘Opzij’ en was daarmee 25 jaar de assistente van hoofdredacteur Cisca Dresselhuys. Sinds januari van dit jaar gaat ze verder als webredacteur van het blad. Aan het begin van haar nieuwe carrière blikt ze terug op 25 jaar samenwerking met Cisca Dresselhuys waarbij vooral de humor overheerst. Maar ook haar opvolgster komt aan het woord, en last but not least: Cisca Dresselhuys over redactieassistenten met schrijfaspiraties.
Persoonlijke groei
Time Shifting
Time Shifting is een uitgedokterd systeem dat je leert om je beschikbare tijd vorm te geven en te verzorgen. Ritmehantering is daar slechts één manier van. Daarmee zorg je niet alleen voor jezelf, voor je energiesysteem en voor voldoening in je werk, Time Shifting draagt ook bij aan efficiency en aan ‘excellence’. Voor: vermoeide secretaressen en zij die dat niet willen worden.
Management Support Event ‘07
Beursspecial
Spraakherkennings-programma’s onder de loep Nu steeds meer mensen last krijgen van RSI, is het een goed idee om te zoeken naar alternatieven voor muis, toetsenbord en beeldscherm. Het ‘praten tegen de computer’, kan dan dé oplossing zijn. Omdat het werken met spraakherkenningsprogramma’s steeds meer haalbaar, betaalbaar en werkbaar begint te worden, zetten wij drie programma’s op een rij en keken of ze deden wat werd beloofd.
Organiseren
De multiculturele kerstborrel
Het is weer bijna december en in menig bedrijf staan de kerstborrels alweer gepland. Je zult vast wel vaker zo’n borrel georganiseerd hebben, maar nu zijn alle buitenlandse relaties uitgenodigd. Ze komen uit alle hoeken van de wereld. Dan krijg je dus te maken met hele andere culturen en is het geen kwestie van ‘zomaar’ een borrel organiseren. Het is de bedoeling dat je een multiculturele kerstborrel organiseert. Ga er maar aan staan!

Reageer op dit artikel