artikel

nummer 12 december 2007

Geen categorie

CommunicerenEffectief coachenStel je werkt als coördinator bij een behoorlijk secretariaat. Dan is een van je taken om degenen met wie je samenwerkt uit te nodigen voor een goed gesprek waarin het functioneren aan de orde komt. Als dan blijkt dat er hier en daar nog wat bij te spijkeren valt, werp jij je op als […]

Communiceren
Effectief coachen
Stel je werkt als coördinator bij een behoorlijk secretariaat. Dan is een van je taken om degenen met wie je samenwerkt uit te nodigen voor een goed gesprek waarin het functioneren aan de orde komt. Als dan blijkt dat er hier en daar nog wat bij te spijkeren valt, werp jij je op als coach. Met het 4-fasen model GROW kan succes verzekerd zijn.
Arbeidsomstandigheden
Zin en onzin rondom het beeldscherm
Ergonomische muizen, polssteunen, voorzetschermen, voetenbankjes enzovoort. Heeft de een de ultieme muis gevonden, dan wil de hele afdeling er een. Hoeveel toeters en bellen heb jij rond je bureau? Voor alle duidelijkheid: bepaalde hulpmiddelen kunnen wel degelijk je klachten verlichten, maar de strijd tegen de klachten begint bij een werkplek die is afgestemd op jou als individu!
Management Support – Berenschot Salarisonderzoek 2007
Vijf procent erbij!
Hoera! Vijf procent erbij! Geniet er maar van, want dat zal volgend jaar waarschijnlijk niet gebeuren. Verder is de conclusie dat er dit jaar geen winnaars, maar ook geen verliezers zijn. Denk je straks nog steeds dat je te weinig verdient? Dan schat je het niveau waarop je je werk doet waarschijnlijk verkeerd in, of je wordt verkeerd beoordeeld. Op naar de feiten en de cijfers.
Interview
‘Een ongeluk zit in een héél klein hoekje’
Marion de Koning is de directiesecretaresse en Welsly Bodha de directeur van de Nederlandse Brandwonden Stichting en de Huidbank in Beverwijk. Zíj is de duizendpoot en híj doet duizend dingen. Maar samen hebben zij één doel, en dat is een bijdrage leveren aan de doelstellingen van de Brandwonden Stichting. En als je hoort wat een waterkoker of hete pannen kunnen aanrichten, is de boodschap (ook met het oog op de feestdagen) wel duidelijk: ‘Blijf alert, een ongeluk zit in een héél klein hoekje.’


Reageer op dit artikel