artikel

nummer 1/2 januari/februari 2008

Geen categorie

RelatiemanagementDe digitale nieuwsbriefWe ontvangen tegenwoordig hoe langer hoe meer informatie via een digitale nieuwsbrief. Zo’n e-zine is een prima manier om een doelgroep van informatie te voorzien. Ook personeelsbladen verschijnen hoe langer hoe meer alleen nog maar digitaal. Je hebt er een leuke klus bij als jou gevraagd wordt een e-zine te maken. Kun je […]

nummer 1/2 januari/februari 2008

Relatiemanagement
De digitale nieuwsbrief
We ontvangen tegenwoordig hoe langer hoe meer informatie via een digitale nieuwsbrief. Zo’n e-zine is een prima manier om een doelgroep van informatie te voorzien. Ook personeelsbladen verschijnen hoe langer hoe meer alleen nog maar digitaal. Je hebt er een leuke klus bij als jou gevraagd wordt een e-zine te maken. Kun je wel wat tips gebruiken? Twee doorgewinterde redacteuren klappen uit de school.
Interview
‘Huisartsen zijn niet de makkelijkste werkgevers’
In de huisartsenwereld kom je niet vaak een secretaresse tegen. ‘Kantoorklussen’ komen daar doorgaans op het bordje van de doktersassistente terecht, of de huisarts doet ze zelf in de avonduren. Maar niet in Gezondheidscentrum Achtse Barrier in Eindhoven, daar zorgt Corina Martin als managementassistent van drie huisartsen voor structuur en organisatie in de maatschap. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. ‘Ik heb me hier ook wel heel alleen en onbegrepen gevoeld’, zegt Corina, ‘want huisartsen zijn niet de makkelijkste werkgevers.’
Carrière
Heb het LEF te kiezen
Help ik verzuip! Ik verzuip in alles wat moet en ik heb maar 24 uur per dag… Maar ja, als jij vindt dat je aan alle eisen van jezelf moet voldoen, loop je vandaag of morgen vanzelf tegen een burn-out aan. Er komt een dag dat je lichaam genadeloos gaat tegenstribbelen. Maak een eind aan het gejakker, stel prioriteiten en maak keuzes. Dat vraagt om lef. Maar als je jezelf serieus neemt ga je nú aan de slag.
Samenwerken
Vier generaties op één kussen
Willen jonge meiden een oudere collega om mee samen te werken? Of is de ‘generatiekloof’ zo groot dat ze niet met zo’n ‘moeke’ op kantoor willen zitten. De redactie had niet te klagen over de reacties op de oproep via managementsupport.nl. Veel secretaressen wilden best wel eens praten over de samenwerking tussen de verschillende generaties.


Reageer op dit artikel