artikel

nummer 3 maart 2008

Geen categorie

Virtueel vergaderenHet scherm is aan de voorzitterMenig secretaresse kent het probleem: er moet een vergadering belegd worden waarbij alle managers van de diverse (buitenlandse) vestigingen aanwezig moeten zijn. Het plannen van zo’n vergadering neemt vaak meer tijd in beslag dan de vergadering zelf, want negen van de tien keer gooien overvolle agenda’s en reistijd roet […]

nummer 3 maart 2008

Virtueel vergaderen
Het scherm is aan de voorzitter
Menig secretaresse kent het probleem: er moet een vergadering belegd worden waarbij alle managers van de diverse (buitenlandse) vestigingen aanwezig moeten zijn. Het plannen van zo’n vergadering neemt vaak meer tijd in beslag dan de vergadering zelf, want negen van de tien keer gooien overvolle agenda’s en reistijd roet in het eten. Virtueel vergaderen lijkt dan de oplossing, zou je denken… Drie secretaressen vertellen of deze manier van vergaderen hen brengt wat ze willen.
Interview
Achter de schermen van de Floriade
In 2012 vindt – voor het eerst in de geschiedenis – de Floriade niet in de Randstad plaats, maar in het zuiden van het land. Deze wereldtuinbouwtentoonstelling zal ook anders zijn dan voorheen, met andere doelstellingen, meer gericht op ‘beleving’ en duurzaamheid. Achter de schermen wordt al hard gewerkt aan dit gigantische project. Officemanager en directiesecretaresse Ingrid Backus gunt ons een kijkje achter de schermen en vertelt hoe het voelt en wat het is om vanuit het niets zoiets prachtigs op te bouwen.
Persoonlijke ontwikkeling
Imagemanagement
In de meeste situaties op je werk moet je iemand overtuigen, motiveren of voor je winnen. Men zal jou dus sympathiek moeten vinden en serieus moeten nemen. Daarbij spelen uiterlijke presentatie in kleding en houding een niet te onderschatten rol. Nu kun je niets veranderen aan je leeftijd, geslacht en huidskleur, maar andere onderdelen van je ‘presentatie’ zijn wel degelijk te managen.
Communiceren
Yoga op de werkplek
Yoga is zo oud als de weg naar Rome en wordt steeds populairder. Het is een eeuwenoud systeem van lichaamsoefeningen met als doel lichaam en geest in balans te brengen. Zweverig? Helemaal niet! Het zet je juist met beide benen op de grond en leert je zodanig ademhalen dat je in allerlei moeilijke situaties rustig blijft. Je kunt de oefeningen makkelijk achter je bureau doen. Goed voor jou… én goed voor je contacten met anderen!


Reageer op dit artikel