artikel

nummer 7/8 augustus/september 2008

Geen categorie

Werk & RechtWie heeft hier de broek aanKledingsvoorschriften op het werk; er is al veel over gezegd en geschreven. Vaak is er sprake van een persoonlijke voorkeur van de werkgever voor bepaalde kleding. Toch ontkomt een werknemer niet altijd aan sancties wanneer de opgelegde representativiteit niet wordt nageleefd.SolliciterenVind de baan die bij je pastAls je […]

nummer 7/8 augustus/september 2008

Werk & Recht
Wie heeft hier de broek aan
Kledingsvoorschriften op het werk; er is al veel over gezegd en geschreven. Vaak is er sprake van een persoonlijke voorkeur van de werkgever voor bepaalde kleding. Toch ontkomt een werknemer niet altijd aan sancties wanneer de opgelegde representativiteit niet wordt nageleefd.
Solliciteren
Vind de baan die bij je past
Als je besloten hebt een nieuwe baan te zoeken, kun je vele routes bewandelen. Je kunt naar vacatures speuren in de krant, op internet zoeken, open sollicitaties versturen of je profiel op Hyves zetten. Maar zoals met zoveel dingen: alles heeft z’n ‘voors en z’n tegens’. Wij hebben ze op een rijtje gezet.
Officemanagement
De stagiaire; een paar extra handen of een blok aan je been
Met de theoretische kennis van aankomend secretaressen zit het meestal wel goed. Maar deze toepassen in de praktijk is een ander verhaal. Om dat te leren bieden secretaresseopleidingen hun leerlingen stages aan. Daarbij hoort een stageplek én iemand die de stagiaire begeleidt. Een ‘klus’ waar niet iedereen voor in de wieg is gelegd.
Interview
‘Bij de universiteit draait het vooral om mensen’
Als secretaresse voor twee hoogleraren van de Erasmus Universiteit in Rotterdam, heeft Tineke van de Pas allerminst een saai bestaan. Haar werk bestaat vooral uit organiseren en coördineren. En dat weten haar ‘bazen’ maar al te goed. Ze houdt hen bij de les; herinnert hen aan deadlines en vergaderingen of brengt hen rustig een toga achterna. En dat wordt zeer gewaardeerd. Tineke: ‘Het zijn echte professoren, druk, en ja, soms verstrooid…’


Reageer op dit artikel