artikel

nummer 9 september 2008

Geen categorie

Sociale vaardighedenRamadan op het secretariaatOp 1 september jl. is ramadan weer begonnen. Ramadan is een jaarlijkse periode van dertig dagen, waarin gelovige moslims niet eten of drinken van zonsopgang tot zonsondergang. Als jij nou een collega hebt die moslim is, die dus in deze periode tijdens kantooruren niets eet en drinkt, hoe ga je daar […]

nummer 9 september 2008

Sociale vaardigheden
Ramadan op het secretariaat
Op 1 september jl. is ramadan weer begonnen. Ramadan is een jaarlijkse periode van dertig dagen, waarin gelovige moslims niet eten of drinken van zonsopgang tot zonsondergang. Als jij nou een collega hebt die moslim is, die dus in deze periode tijdens kantooruren niets eet en drinkt, hoe ga je daar mee om? Houd je daar dan rekening mee? En weet je überhaupt iets over de achterliggende gedachte van ramadan? Dit artikel geeft je een dieper inzicht in de achtergronden en effecten ervan.
Relatiegeschenken
Een ezel in je kerstpakket
De maand september is voor veel organisaties de periode waarin beslist gaat worden over ‘het kerstpakket’. Wat doen we? Laten we de medewerkers zelf een pakket samenstellen? Gaan we voor het goede doel? Geven we een bon? Of kiezen we maar weer voor ‘de doos’? Het valt nog niet mee om het iedereen naar de zin te maken. Dus als jij ook dit jaar weer met een voorstel mag komen, benijden we je niet. We vertellen je wél hoe het met die ezel zit.
Interview
No business like showbusiness
Deze maand gaat in Studio 21 in Hilversum een nieuwe dinnershow in première. Voor ons – in het kader van dit themanummer ‘Relatiemarketing’ – een mooie gelegenheid om naar het Mediapark af te reizen, waar Marianne Jansen als secretaresse van Frank Wentink zo’n beetje bovenop de studio ‘kantoor houdt’. Marianne: ‘Werken hier is nooit saai’, en dat geloven we onmiddellijk. Over premières en gala’s en over ‘het laatste kunstje’ van haar manager: Inspiration, the dinnershow of dreams’. Licht uit… spot aan…
Relatiemanagement
Het visitekaartje
Vorig jaar op het Management Support Event viel het ons op dat het voor veel secretaressen geen uitgemaakte zaak is om een visitekaartje te hebben. En omdat het Management Support Event 2008 weer voor de deur staat (6 en 7 november a.s.) willen we het daar toch eens over hebben. Visitekaartjes zijn er heus niet om aan Jan en alleman weg te geven, ze zijn veel meer dan het verstrekken van je naam en telefoonnummer.


Reageer op dit artikel