artikel

nummer 10 oktober 2008

Geen categorie

InformatiemanagementNotuleren met mindmappenMindmappen, je hebt er ongetwijfeld wel eens iets over gehoord. En wie het onder de knie heeft, vindt het een ideale manier van aantekeningen of gespreksnotities maken. Maar is de techniek ook geschikt voor het notuleren van vergaderingen? Zo ja, hoe maak je dan zo’n mindmap? En… nog belangrijker: hoe werk je die […]

Informatiemanagement
Notuleren met mindmappen
Mindmappen, je hebt er ongetwijfeld wel eens iets over gehoord. En wie het onder de knie heeft, vindt het een ideale manier van aantekeningen of gespreksnotities maken. Maar is de techniek ook geschikt voor het notuleren van vergaderingen? Zo ja, hoe maak je dan zo’n mindmap? En… nog belangrijker: hoe werk je die dan uit? Marjolein de Jong legt het je uit.
Interview
‘Op de thee’ bij de koffieproducent
Dit is de 250ste editie van Management Support Magazine. En bij een jubilerend magazine past een interview met een jubilerend bedrijf. Laat Douwe Egberts nou net z’n 255ste verjaardag vieren. Wij naar Utrecht voor een interview met directiesecretaresse Miranda de Man. In een vergaderruimte met als thema ‘Thee’ zitten wij aan de koffie en Miranda ‘aan de thee’. Zij vertelt ons over haar baan bij dit oerhollandse bedrijf en over de innovaties bij DE. Enne… de inkooporganisatie van de koffiebonen mag dan in Zwitserland gevestigd zijn, de theefabriek staat nog altijd in Joure en DE-punten sparen we ook nog steeds.
Persoonlijke ontwikkeling
Grip op je beoordeling
Staat bij jou binnenkort weer het functionerings- of beoordelingsgesprek op het programma? Geen punt als je zeker bent dat je leidinggevende een reëel beeld van jou heeft. Het wordt pas lastig als een leidinggevende amper iets weet over jouw functioneren. Wat moet je met een vage beoordeling als ‘Gaat goed hè?’ Klinkt wel leuk, maar je hebt er niets aan. Want je wilt toch zeker wel weten waar je wel of niet goed in bent? Herken je dit? Neem het heft in eigen hand en zie dat je ‘grip op je beoordeling’ krijgt!
Stichting Lezen & Schrijven
De missie van een bevlogen directeur
In het bedrijfsleven is een op de vijftien werknemers laaggeletterd. Dat betekent dat ze amper een formulier kunnen invullen of computerhandelingen kunnen verrichten. Hoe kan dat gebeuren in een ontwikkeld land als Nederland? Wie zijn die laaggeletterden eigenlijk en hoe spoor je ze op? Margreet de Vries, directeur van de Stichting Lezen & Schrijven, wil niets liever dan het probleem van laaggeletterdheid overal hoog op de agenda krijgen. Zij vertelt welke rol jij als secretaresse, als naaste collega of als personeelsfunctionaris daarin kunt spelen.


Reageer op dit artikel