artikel

nummer 11 november 2008

Geen categorie

Persoonlijke ontwikkelingInnovaties in het secretaressevakMet de komst van de computer en alles wat daarmee samenhangt zoals e-mail en internet, is het secretaressevak niet meer te vergelijken met hoe het pakweg tien jaar geleden was. Denk alleen maar aan het feit dat je tegenwoordig, als zelfstandig professional, zelf kunt bepalen waar je prioriteiten liggen. Dat is […]

nummer 11 november 2008

Persoonlijke ontwikkeling
Innovaties in het secretaressevak
Met de komst van de computer en alles wat daarmee samenhangt zoals e-mail en internet, is het secretaressevak niet meer te vergelijken met hoe het pakweg tien jaar geleden was. Denk alleen maar aan het feit dat je tegenwoordig, als zelfstandig professional, zelf kunt bepalen waar je prioriteiten liggen. Dat is misschien wel innovatie nummer één. Maar er zijn er nog veel meer. Kiki de Goede, productmanager bij Randstad Secretarieel, zit er met haar neus bovenop!
Informatiemanagement
Boeken, boeken en nog een boeken
Met de opening van het boekenseizoen 2008-2009 onlangs tijdens de uitgeversbeurs Manuscripta, openden wij de jacht op een roman waarin een secretaresse de hoofdrol speelt. En dat viel zwaar tegen. Niets te vinden wat ons aansprak. De buit bestaat eigenlijk voornamelijk uit non-fictie in de sfeer van zelfhulpboeken. ‘Veranderen’ is het credo. Het roer moet om. En daar waren we al bang voor.
Persoonlijke ontwikkeling
Digitale spelletjes; een nieuwe manier van leren
Wie denkt dat ‘games’ alleen zijn weggelegd voor kinderen en jongeren, heeft het mis. De gemiddelde leeftijd van de gamer ligt namelijk boven de 30 jaar. Niet zo raar dus dat ook het bedrijfsleven de ‘spelletjes’ heeft ontdekt. Zo ontwikkelde GameWise Serious Games een virtueel leerprogramma waar ook jij je voordeel mee kunt doen.
Interview
Thuis bij ZIN na turbulente carrière
Het voormalige klooster van de orde van de fraters van Tilburg in Vught, is al ruim acht jaar de thuisbasis van ZIN, centrum voor ontmoeting, bezinning en spiritualiteit, in relatie tot werk. In deze oase van rust, leren cursisten ziel en zakelijkheid verenigingen. Secretaresse Pieternel Verschuuren ondervond ‘aan den lijve’ hoe het voelt om weer als mens, centraal in de organisatie te staan.


Reageer op dit artikel