artikel

nummer 12 december 2008

Geen categorie

InformatiemanagementDigitaal archiverenDigitaal archiveren betekent documenten elektronisch verwerken en beheren, niets meer en niets minder en het heeft zo z’n voordelen. Maar zoals met alle voordelen, heeft ook deze manier van archiveren z’n nadelen. Bovendien is het opzetten ervan niet eenvoudig, want ook een digitaal archief moet aan bepaalde eisen voldoen. Gabor Mooij doet het allemaal […]

nummer 12 december 2008

Informatiemanagement
Digitaal archiveren
Digitaal archiveren betekent documenten elektronisch verwerken en beheren, niets meer en niets minder en het heeft zo z’n voordelen. Maar zoals met alle voordelen, heeft ook deze manier van archiveren z’n nadelen. Bovendien is het opzetten ervan niet eenvoudig, want ook een digitaal archief moet aan bepaalde eisen voldoen. Gabor Mooij doet het allemaal uit de doeken.
Salarisonderzoek
Stijging afgetopt
Je hoeft de krant maar open te slaan of de televisie maar aan te zetten; het is allemaal crisis en dreigende recessie wat de klok slaat. Ondertussen zette Harry Wilkens van Berenschot Beloningsmanagement de resultaten van het Management Support – Berenschot Salarisonderzoek op papier. Hierin lees je waarom de gemiddelde salarisstijging bij 3 procent is blijven steken.
Sociale vaardigheden
Reflecteren op je ervaringen
Hoe ga jij het nieuwe jaar in? Gewoon waar je gebleven was, doorrennend en druk, druk, druk? Of neem je even de rust om stil te staan bij je ervaringen van het afgelopen jaar? Reflecteren heet dat en dat geeft je de ruimte om het jaar goed af te ronden en weer nieuwe doelen te stellen. In dit artikel lees je hoe je dat doet. Doe er je voordeel mee!
Interview
Hart verpand aan Doe Een Wens
Waar een bezoek aan een tuincentrum al niet toe kan leiden. Xandra Samsom hoorde daar twee vrijwilligers van Doe Een Wens zo enthousiast over het werk van de stichting vertellen, dat ze er geen seconde over na hoefde te denken om zich aan te melden als vrijwilliger. Toen er na drie jaar een baan vrijkwam in de organisatie greep ze die kans met beide handen aan. Vol verve vertelt ze ons hoe de Doe Een Wens Stichting Nederland de liefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte vervult. Over vliegen als een vlinder, zwemmen met dolfijnen en wondertjes die soms gebeuren!


Reageer op dit artikel