artikel

nummer 1/2 januari/februari 2009

Geen categorie

NetwerkenSecretaresseverenigingen aan het woordJe hebt het vast wel eens overwogen: lid worden van een secretaressevereniging. Maar wat heb je er eigenlijk aan en welke vereniging moet je kiezen? We spraken met de voorzitters van vier secretaresseverenigingen over het belang van netwerken en over de professionele ontwikkeling van de leden. Lees het artikel en vind de […]

nummer 1/2 januari/februari 2009

Netwerken
Secretaresseverenigingen aan het woord
Je hebt het vast wel eens overwogen: lid worden van een secretaressevereniging. Maar wat heb je er eigenlijk aan en welke vereniging moet je kiezen? We spraken met de voorzitters van vier secretaresseverenigingen over het belang van netwerken en over de professionele ontwikkeling van de leden. Lees het artikel en vind de vereniging die bij je past!
Informatiemanagement
De rol van de notulist
Een aantal maanden geleden stond er op managementsupport.nl een stelling over de rol van de notulist. Het ging erom of je als secretaresse, dus als notulist van de vergadering, ook mee mag praten of een inhoudelijke bijdrage mag leveren aan de vergadering. De reacties op de betreffende stelling waren de aanleiding voor een artikel over ‘De rol van de notulist’ vóór, tijdens en ná de vergadering. Marjolein de Jong legt uit ‘hoe het nu eigenlijk hoort’.
Interview
Vijf rechterhanden in de bouw – Trebbe secretaresseteam
Op het Management Support Event afgelopen november, liepen we op de beursvloer deze vijf secretaressen tegen het lijf. Alle vijf werken ze bij de Trebbe Groep, maar alle vijf op een andere locatie. Het hoofdkantoor staat in Enschede, de andere vestigingen elders in het land. In het kader van de Trebbe Secretaressedag, werd – na een bedrijfsbezoek aan de locatie in Nieuwegein – een bezoek gebracht aan het Event. Daar wilden we meer van weten. Op het hoofdkantoor in Enschede praten we verder. Yvonne Peper (op de foto rechtsvoor) vertelt hoe ze alle vijf – hoe toepasselijk – ‘hun steentje bijdragen’ aan de bouwprojecten van dit familiebedrijf.
Manager verslaafd?
Blijf weg uit de ‘dramadriehoek’
Als we het hebben over alcohol- of drugsverslaafden, denken we al gauw aan dakloze dronkaards en junks, met de straat als hun thuis en de fles als hun grootste vriend. Onterecht, blijkt uit onderzoek. Een groot deel van de verslaafden in Nederland bestaat uit mensen met een prima opleiding en een uitstekende baan. De kans dat je ooit in je carrière met een verslaafde manager te maken krijgt, is niet eens klein. Wat moet je doen als dat je overkomt?


Reageer op dit artikel