artikel

nummer 5 mei 2009

Geen categorie

InterviewHenny Jellema: ‘Mei inoar en der tsjin oan.’De kop van dit interview verraadt dat het interview van deze maand in Friesland plaatsvond. Henny Jellema is management assistant bij Koopmans Koninklijke Meelfabrieken bv in Leeuwarden. De Koopmans van onder andere de poffertjes, pannenkoeken, cake, appeltaart en brood. Wij vroegen ons af wat iemand beweegt om met […]

nummer 5 mei 2009

Interview
Henny Jellema: ‘Mei inoar en der tsjin oan.’
De kop van dit interview verraadt dat het interview van deze maand in Friesland plaatsvond. Henny Jellema is management assistant bij Koopmans Koninklijke Meelfabrieken bv in Leeuwarden. De Koopmans van onder andere de poffertjes, pannenkoeken, cake, appeltaart en brood. Wij vroegen ons af wat iemand beweegt om met onder meer haar propedeuse Nederlandse taal- en letterkunde en een Pabo-diploma op zak, te kiezen voor een secretaressebaan. Overigens wél een hele puike!
Sociale vaardigheden
De emotionele gevolgen van een massaontslag
Corporate Nederland reorganiseert, en niet zo’n klein beetje ook. En daarmee zijn ontslagen aan de orde van de dag. De meeste aandacht gaaat naar de ‘slachtoffers’. Toch hebben massaontslagen ook een enorme impact op de ‘achterblijvers’, ook op jou als secretaresse. Of je dat nou wilt of niet!
Personeel & Organisatie
Secretaresse met P&O-taken
Bij bedrijven waar geen P&O-functionaris of -afdeling aanwezig is, valt de verantwoordelijkheid voor personele aangelegenheden meestal onder de directie. Dan is de kans groot dat jij als secretaresse ook daarin je manager ondersteunt. Dus heb jij P&O-taken in je pakket, of ben je van plan je in die richting te bekwamen, dan vormt dit artikel voor jou de basis.
Proactief communiceren
Sterk staan bij veranderingen
Weer een andere werkplek, weer een andere locatie, weer een andere leidinggevende. Nieuwe collega’s die ingewerkt moeten worden en een nieuwe versie van een softwarepakket. De ene verandering is nog niet doorgevoerd of de andere kondigt zich alweer aan. Ga er maar aan staan en blijf vooral proactief. Mooi gezegd, maar hoe doe je dat dan?


Reageer op dit artikel