artikel

nummer 6 juni 2009

Geen categorie

Carrière en kinderenEen vloek of een zegenCommissie Bakker, Talent naar de TOP, Taskforce DeeltijdPlus… de media staan er vol van. Moeders en vaders die moeten jongleren met hun aandacht, tijd en energie. En dan heb je ook nog collega’s zonder kinderen die denken dat je mét kinderen nog privileges hebt ook. Komt dat je bekend […]

nummer 6 juni 2009

Carrière en kinderen
Een vloek of een zegen
Commissie Bakker, Talent naar de TOP, Taskforce DeeltijdPlus… de media staan er vol van. Moeders en vaders die moeten jongleren met hun aandacht, tijd en energie. En dan heb je ook nog collega’s zonder kinderen die denken dat je mét kinderen nog privileges hebt ook. Komt dat je bekend voor? Hoog tijd dat je die vooroordelen de wereld uit helpt.
Promotie
Het secretaressevak als springplank
Het secretaressevak is uitdagend, afwisselend en geeft je de kans jezelf te ontplooien. Maar soms blijkt dit werk toch nét niet te zijn waar je hart ligt. Of ben toch op zoek naar nét dat stapje hoger, met meer beslissingsbevoegdheden of zelfstandige managementtaken. Drie ervaringsverhalen van ex-secretaressen die uit het vak groeiden, maar nog dagelijks profiteren van hun ervaring.
Interview
Josée Hartman: ‘Nog geen dag spijt van overstap naar zorgsector’
Josée Hartman werkt als medisch secretaresse bij de afdeling Poliklinische Revalidatie Kinderen van Sophia Revalidatie in Den Haag. Deze baan, in een omgeving waar het kind centraal staat, is Josée op het lijf geschreven. De ouders van die kinderen hebben één ding gemeen: ze hebben allemaal zorgen om hun kind. En Josée mag – volgens eigen zeggen – verlegen van aard zijn; voor de ouders van de patiëntjes is zij de ‘rots in de branding’.
Demotie
Stapje terug, of juist niet?
Carrière gemaakt, leidinggegeven, een leuke hbo-opleiding of universitaire studie afgerond, en nu secretaresse? Dat ligt niet voor de hand. Toch zijn er heel wat vrouwen die bewust de overstap maakten en kozen voor het secretaressevak. Waarom? Dat lees je in het artikel op pagina 12.


Reageer op dit artikel