artikel

nummer 7/8 juli/augustus 2009

Geen categorie

CommunicerenDe strijd tegen vaag taalgebruik‘Wij zoeken een multitasker met een hands-onmentaliteit en een proactieve houding, iemand die conceptueel en analytisch is aangelegd. Een sparringpartner op niveau.’ Word je kriegelig van deze zinnen of krijg je er spontaan jeuk van? Jeuktaal noemen wij zoiets, maar helaas… krabben helpt niet. De strijd aanbinden misschien wel!Persoonlijke ontwikkelingNLP; de […]

nummer 7/8 juli/augustus 2009

Communiceren
De strijd tegen vaag taalgebruik
‘Wij zoeken een multitasker met een hands-onmentaliteit en een proactieve houding, iemand die conceptueel en analytisch is aangelegd. Een sparringpartner op niveau.’ Word je kriegelig van deze zinnen of krijg je er spontaan jeuk van? Jeuktaal noemen wij zoiets, maar helaas… krabben helpt niet. De strijd aanbinden misschien wel!
Persoonlijke ontwikkeling
NLP; de vooronderstellingen
Neuro Linguïstisch Programmeren, afgekort NLP, is een methode om effectief te communiceren. Vooronderstellingen zijn een soort overtuigingen die je leven een stuk plezieriger maken. Inzicht daarin leert je dat jouw waarheid niet dezelfde is als die van een ander persoon. En dat maakt een conversatie alleen maar makkelijker.
Organisatiemanagement
ZZP-secretaresse in crisistijd
Crisis of geen crisis, het aantal startende ondernemers blijft toenemen. Ook in het secretaressevak is het aantal zzp’ers explosief gegroeid. Een aantal werkt al geruime tijd voor zichzelf, anderen volgen de trend. Wat beweegt een secretaresse om ‘voor zichzelf te beginnen’ en hoe houdt zij in deze tijd het hoofd boven water?
Interview
Sonja Pfaltzgraff, ondernemer binnen Delta Lloyd
Eén e-mailtje van Sonja Pfaltzgraff was voor ons voldoende om haar op te zoeken in het indrukwekkende pand van Delta Lloyd Groep in Amsterdam. ‘Ik heb een interessant verhaal’ mailde ze. En dat wilden wij natuurlijk graag horen. Want een secretaresse die als een soort ondernemer binnen Delta Lloyd een secretaressepool runt, spreken wij ook niet iedere dag. Bevlogen vertelt zij ons over het ontstaan van haar ideeën en wat daaraan vooraf ging.


Reageer op dit artikel