artikel

nummer 10 oktober 2009

Geen categorie

Het secretaresseoverleg Hoe je het opzet en draaiende houdt Hoe komt het toch dat juist in deze tijd van efficiënter werken en minder vergaderen in veel organisaties initiatieven ontstaan om een secretaresseoverleg op te starten of nieuw leven in te blazen? Het antwoord komt van Marianne Smits. Manipuleren aan de vergadertafel Een handje helpen of […]

nummer 10 oktober 2009

Het secretaresseoverleg
Hoe je het opzet en draaiende houdt
Hoe komt het toch dat juist in deze tijd van efficiënter werken en minder vergaderen in veel organisaties initiatieven ontstaan om een secretaresseoverleg op te starten of nieuw leven in te blazen? Het antwoord komt van Marianne Smits.
Manipuleren aan de vergadertafel
Een handje helpen of water bij de wijn
Je verbaast je vast en zeker regelmatig over de besluitvorming in de organisatie, je kijkt je ogen uit in de vergaderingen die je bijwoont en vraagt je af en toe af wat er allemaal gaande is. Hoe komen besluiten tot stand, wie heeft welke belangen en hoe kan er gemanipuleerd worden? Dat lees je in het artikel op pagina 19.
Officemanagement
Geestverruimend
Vergaderen, zo vinden de meeste kantoormensen, is belangrijk. Soms echter is het gewoon ‘discuzeuren’, aldus ex-vergadertijger Denise Hulst.
Interview
Leonie Crasborn: ‘Afghanistan Conferentie zet World Forum op de kaart’
In de tweede week van maart 2009 krijgt het World Forum in Den Haag de opdracht de Afghanistan Conferentie te organiseren en zich op te maken voor een invasie van internationale toppers. De conferentie is gepland op 31 maart. De organisatie van een dergelijke operatie neemt normaliter algauw een jaar in beslag. Deze klus moest in amper drie weken tijd geklaard worden. Een ogenschijnlijk onmogelijke opdracht. Management Assistant Leonie Crasborn blikt terug op die gedenkwaardige weken in maart.
Vergadertrends anno 2009
Klaar voor de zitzak en de pressure cooker

Nederlanders lachen als ze horen dat het management van het Amerikaanse Google op skippyballen vergadert. Daar zijn wij veel te nuchter voor. Toch is dat een gemiste kans. De omgeving waarin we vergaderen blijkt van groot belang voor de effectiviteit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

Reageer op dit artikel