artikel

nummer 1/2 januari/februari 2010

Geen categorie

SamenwerkenDe macht van de secretaresseHet is een aloud beeld: de machtige man met aan zijn zijde zijn zorgzame, representatieve vrouw. Dat type man heeft ook vaak een secretaresse met dezelfde eigenschappen. Toch heeft een secretaresse meer macht dan lange tijd is aangenomen. Auteur Roos Woltering neemt de verhouding baas-secretaresse onder de loep.Persoonlijke ontwikkelingMindfulness: oosterse filosofie […]

nummer 1/2 januari/februari 2010

Samenwerken
De macht van de secretaresse
Het is een aloud beeld: de machtige man met aan zijn zijde zijn zorgzame, representatieve vrouw. Dat type man heeft ook vaak een secretaresse met dezelfde eigenschappen. Toch heeft een secretaresse meer macht dan lange tijd is aangenomen. Auteur Roos Woltering neemt de verhouding baas-secretaresse onder de loep.
Persoonlijke ontwikkeling
Mindfulness: oosterse filosofie in een westers jasje
Hoorde mindfulness eerst nog thuis in de categorie ‘zweverig’, nu is dat allang niet meer zo. De belangstelling voor mindfulness is tegenwoordig enorm. Steeds meer bedrijven en organisaties zien in dat het een prima methode is om stress bij hun werknemers en managers te reduceren. En trainster Annemieke den Dulk zal dat beamen.
Gastcolumn
De balans tussen werk en privé
In het afgelopen halfjaar hebben wij vrouwen behoorlijk in de belangstelling gestaan. Het ene na het andere onderzoek werd uitgevoerd. Hebben wij ambities? Is werk met een gezin te combineren? Interessant in dit verband zijn de resultaten van een groot onderzoek van de Taskforce DeeltijdPlus, die vrouwen stimuleert meer uren te gaan werken. Pia Dijkstra, voorzitter van de taskforce, is onze eerste gastcolumniste. Zij vat met haar kijk op ‘de balans tussen werk en privé’ meteen de koe bij de horens.
Interview
Wilma Sonneveld & Denice van Rooij: ‘Als je baas BN’er wordt’
Wilma Sonneveld en Denice van Rooij kijken terug op een bijzonder en hectisch jaar. Op 23 maart 2009 werd hun manager Meiny Prins, algemeen directeur van Priva, uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar. De stortvloed aan publiciteit die dat opleverde heeft van haar een soort BN’er gemaakt. Wat dat voor Wilma en Denice betekende lees je op pagina 8.


Reageer op dit artikel