artikel

nummer 3 maart 2010

Geen categorie

KantoorinrichtingDe invloed op ons psychisch welbevindenDe overstap naar Het Nieuwe Werken kan een goed moment zijn om ook het kantoorinterieur aan te pakken. En dat valt om de drommel niet mee, want ook kantoorinrichting heeft invloed op ons psychisch welbevinden. Wel eens gehoord van Feng Shui? Via de oude Chinese filosofie, creëer je balans, energie, […]

nummer 3 maart 2010

Kantoorinrichting
De invloed op ons psychisch welbevinden
De overstap naar Het Nieuwe Werken kan een goed moment zijn om ook het kantoorinterieur aan te pakken. En dat valt om de drommel niet mee, want ook kantoorinrichting heeft invloed op ons psychisch welbevinden. Wel eens gehoord van Feng Shui? Via de oude Chinese filosofie, creëer je balans, energie, rust en ruimte op de plekken waar dat ontbreekt.
Interview
Kelly van Keijzerswaard en Nisrin Abzik over ‘De werkvorm van de toekomst’
Het Nieuwe Werken staat volop in de belangstelling. Veel bedrijven hebben er al ervaring mee. Gebouwen worden anders ingericht en vaste werkplekken zijn passé. Ook bij Microsoft werd in 2008, tijdens de bouw van het nieuwe pand nabij Schiphol, al rekening gehouden met deze nieuwe manier van werken. Kelly van Keijzerswaard en Nisrin Abzik, beiden werkzaam als secretaresse bij Microsoft Nederland, vertellen over de voordelen en de valkuilen van Het Nieuwe Werken.

Management Support organiseert tijdens de Driedaagse van 20-22 april ook een workshop Het Nieuwe Werken in het papierloze kantoor
Werk & Recht
Conflictpreventie en dossiervorming
Bij een professional opererende werkgever zal van elke werknemer een personeelsdossier bestaan. Naast zaken als de arbeidsovereenkomst en een kopie van de legitimatie, zal dat dossier ook verslagen van functionerings- en evaluatiegesprekken bevatten. Waar gebruikt de werkgever die stukken voor en heb je als werknemer recht op een kopie? En wat als er problemen dreigen?
Sociale vaardigheden
The bitchfactor: waarom vrouwen elkaar niks gunnen
Vrouwen zijn bitches, roddeltantes en hypocriet. Aan de andere kant scoren ze hoog op empathie en staan ze altijd voor je klaar. Dat is het beeld dat uit recent gepubliceerde onderzoeken naar voren komt. Het ene uiterste bij het andere dus. Psycholoog en coach Roos Woltering onderzocht de samenhang.


Reageer op dit artikel