artikel

nummer 4 april 2010

Geen categorie

Verantwoord verblijf tijdens zakenreisHoe veilig is een hotelMet enige regelmaat worden we opgeschrikt door afschrikwekkende beelden van terroristische aanslagen op hotels. De aanslagen op het Taj Mahal en Oberoi Trident in Mumbai en op het Marriott in Jarkarta hebben een enorme impact gehad. Als reactie op de aanslagen werden extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Maar hoe veilig […]

nummer 4 april 2010

Verantwoord verblijf tijdens zakenreis
Hoe veilig is een hotel
Met enige regelmaat worden we opgeschrikt door afschrikwekkende beelden van terroristische aanslagen op hotels. De aanslagen op het Taj Mahal en Oberoi Trident in Mumbai en op het Marriott in Jarkarta hebben een enorme impact gehad. Als reactie op de aanslagen werden extra veiligheidsmaatregelen getroffen. Maar hoe veilig is een hotel en hoe gaan bedrijven om met de veiligheid van hun zakelijk reizende medewerkers?
Interview
Stichting Dordrecht Marketing van alle ‘markten’ thuis
Manja Slingerland werkt sinds anderhalf jaar als secretaresse bij de Stichting Dordrecht Marketing. De stichting huist – samen met de plaatselijke VVV – in een oud bankgebouw waar alleen de kluizen in de kelder nog herinneren aan vervlogen tijden. In het kader van dit themanummer vertelt Manja over deze historische stad en over haar betrokkenheid bij de evenementen die de Stichting Dordrecht Marketing organiseert. Dat Manja Slingerland daar niet stilzit, lees je op pagina 8.
Beïnvloedingswapens
De wondere wereld van het samenspel tussen mensen
Je wordt er de laatste jaren mee om de oren geslagen, het beïnvloeden van anderen is ‘hot’. Boeken als onder andere ‘Manipuleren kun je leren’ en ‘Het groene boekje om je zin te krijgen’ schieten als paddenstoelen uit de grond. Ze duiken stuk voor stuk in de wondere wereld van het samenspel tussen mensen.
Vliegangst
Meneer of mevrouw de baas, u hoeft zich niet te schamen
Hartkloppingen, trillen en zweten… voor veel managers is een reis per vliegtuig een ware nachtmerrie. Toegeven dat je bang bent is doorgaans ‘not done’ in de zakenwereld. Daarom wordt de oplossing vaak gezocht in alcohol en kalmerende middelen. Of erger, de vliegangst betekent het einde van een glansrijke carrière.


Reageer op dit artikel