artikel

nummer 5 mei 2010

Geen categorie

ReputatiemanagementElk incident voer voor de media In een serie van drie artikelen lichten communicatieadviseur en coach Alexandra Middendorp en journalist Raymond Krul toe hoe een issue kan ontstaan, hoe je het kunt aanpakken en hoe je structureel aan de reputatie van je organisatie kunt werken. Deze aflevering gaat over hoe je omgaat met een issue […]

nummer 5 mei 2010

Reputatiemanagement
Elk incident voer voor de media

In een serie van drie artikelen lichten communicatieadviseur en coach Alexandra Middendorp en journalist Raymond Krul toe hoe een issue kan ontstaan, hoe je het kunt aanpakken en hoe je structureel aan de reputatie van je organisatie kunt werken. Deze aflevering gaat over hoe je omgaat met een issue en waarom snel reageren van wezenlijk belang is.

Interview
Gerda Randsdorp: ‘Nerds zijn innovatief, leuk en slim’

Gerda Randsdorp is directiesecretaresse bij Fox-IT, een gerenommeerd securitybedrijf dat onder andere staatsgeheimen voor de overheid beveiligt. Vraag Gerda wat hackers, crackers en scriptkiddies zijn en er volgt een boeiende uiteenzetting over alles wat met digitale spionage te maken heeft. Het zal je niet verbazen dat ook op ‘haar secretariaat’ veiligheid hoog in het vaandel staat en dat de clear desk policy daar tot kunst is verheven.

Spooknota’s
Nachtmerrie voor bedrijven

Het lijkt erop dat de opmars van malafide advertentieverkopers is begonnen. Zo is volgens gegevens van het Steunpunt Acquisitiefraude het aantal meldingen over bedrijfsoplichting het afgelopen jaar gestegen met maar liefst 72%! We hebben het dan over spooknota’s: of u maar wilt betalen voor niet-geleverde diensten!

Beïnvloedingswapens
De wetten van Cialdini

Waarom hebben we de neiging andere mensen te volgen in hun gedrag en waarom is het zo lastig onze afspraken niet na te komen als we die eenmaal hebben toegezegd? En… en… en… Het antwoord komt van Roos Woltering die in dit deel van het drieluik over beïnvloeding de wetten van Cialdini bespreekt.


Reageer op dit artikel