artikel

nummer 12 december 2010

Geen categorie

SalarisonderzoekCrisis nog niet uitgeraasdDe afgelopen twee jaar heeft de crisis door ons land geraasd. Op dit moment lijkt het weer een beetje beter te gaan. De economie in Duitsland en Amerika lijkt het goed te doen en meestal profiteert Nederland daarvan. De beloning van secretaressen mag de afgelopen jaren dan weinig geleden hebben onder de […]

nummer 12 december 2010

Salarisonderzoek
Crisis nog niet uitgeraasd
De afgelopen twee jaar heeft de crisis door ons land geraasd. Op dit moment lijkt het weer een beetje beter te gaan. De economie in Duitsland en Amerika lijkt het goed te doen en meestal profiteert Nederland daarvan. De beloning van secretaressen mag de afgelopen jaren dan weinig geleden hebben onder de crisis, dit jaar is het een ander verhaal…
Onder water… boven water…
De organisatie als ijsberg
In organisaties gelden afspraken en regels. Sommige daarvan zijn duidelijk vastgelegd, het merendeel blijft echter onuitgesproken. Een organisatie is als een ijsberg. Boven water de zichtbare top, onder water de rest van de ijsberg. Over het topje van de ijsberg…
Interview
Het ‘gat in de markt’ voor Terre des Hommes
Het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat tegenwoordig vol in de spotlights; ieder bedrijf wil wel iets doen om zich te presenteren als een sociaal en maatschappelijk betrokken werkgever. ‘En daar spelen wij op in’, zegt Chantal Thielen, directiesecretaresse bji kinderhulporganisatie Terre des Hommes.
Drijfveren
Tussen wens en werkelijkheid
Doordat we opgeslokt worden door de waan van de dag, staan we vaak helemaal niet stil bij wat ons drijft en motiveert. We leven van urgentie naar urgentie, zonder erbij stil te staan of al deze zaken eigenlijk wel belangrijk zijn voor wie we (willen) zijn. De hoogste tijd om te onderzoeken wat jou drijft in het leven!


Reageer op dit artikel