artikel

nummer 1/2 januari/februari 2011

Geen categorie

ComputerzakenSpraakherkenningsprogramma’sHet heeft iets magisch: je praat tegen je computer en de tekst verschijnt in beeld. Maar is het ook praktisch? Houdt spraakherkenning RSI buiten de deur? Ervaringen van gebruikers en waarom arbodiensten er nog weinig mee doen.TelewerkenWie betaalt je werkplek?Werk jij wel eens thuis en beschik je over een werkkamer met alles erop en eraan? […]

nummer 1/2 januari/februari 2011

Computerzaken
Spraakherkenningsprogramma’s
Het heeft iets magisch: je praat tegen je computer en de tekst verschijnt in beeld. Maar is het ook praktisch? Houdt spraakherkenning RSI buiten de deur? Ervaringen van gebruikers en waarom arbodiensten er nog weinig mee doen.
Telewerken
Wie betaalt je werkplek?
Werk jij wel eens thuis en beschik je over een werkkamer met alles erop en eraan? Dan zit je goed; ook thuis moet je werkplek aan bepaalde eisen voldoen. Hamvraag is nu: betaal jij die werkplek of mag je werkgever in de buidel tasten?
Werkstress onder controle
Tips voor een eigen aanpak
Uit onderzoek dat Arbo Unie onder 300 secretaressen heeft verricht, is gebleken dat ruim 53% het risico loopt uit te vallen vanwege stress. Daarmee is secretaresse het meest stressvolle beroep. Dat komt niet alleen door druk, druk, druk. Het is vooral de combinatie gebrek aan assertiviteit en een hoge mate van perfectionisme die ’t hem doen.
Samenwerken
De kunst van het relativeren
Hoe druk maak jij je om de problemen op je werk? Lig je daar ’s nachts wakker van? Tijd om je te verdiepen in de kunst van het relativeren. Wat yin en yang daarmee te maken hebben, lees je op pagina 22.


Reageer op dit artikel