artikel

nummer 5 mei 2011

Geen categorie

PsychologieGeluk is…… een duurzame gemoedstoestand met pieken en dalen. Gelukt maakt je sterker en mooier. Geluk heb je zelf in de hand, ook op je werk; het geeft energie en activiteit. Het lijkt zo logisch als wat, maar is het echt zo simpel?Sociale netwerken voor je werkBezint eer ge begintSociale netwerken zijn bijna niet meer […]

nummer 5 mei 2011

Psychologie
Geluk is…
… een duurzame gemoedstoestand met pieken en dalen. Gelukt maakt je sterker en mooier. Geluk heb je zelf in de hand, ook op je werk; het geeft energie en activiteit. Het lijkt zo logisch als wat, maar is het echt zo simpel?
Sociale netwerken voor je werk
Bezint eer ge begint
Sociale netwerken zijn bijna niet meer weg te denken en vooral bedoeld om contacten te onderhouden en te netwerken. Alles wat je op een sociale netwerksite zet, is makkelijk vindbaar en (deels) openbaar. Bezint dus, eer ge begint!
Stelen van de baas
Doe jij het wel eens?
Zou het werkelijk zo zijn dat je op staande voet ontslagen kunt worden omdat je een paar suikerzakjes uit de afdelingskeuken hebt meegenomen, of wel eens een paar privékopietjes op je werk maakt? Als je nou een greep uit de kas neemt of bewust fraudeert, kunnen we ons daar nog wel iets bij voorstellen, maar een gummetje, pennetje of rolletje plakband meenemen moet kunnen… toch?
Toneelspelen op kantoor
Opgepast!
Speel jij wel eens toneel? Dan weet je dat je een werkelijkheid neerzet die er niet is. Ook op kantoor spelen mensen soms een rol en handelen volgens een script. Maar dat spel is niet altijd bedoeld als vertier. Oppassen dus!


Reageer op dit artikel