artikel

nummer 6 juni 2011

Geen categorie

De secretaresse van de toekomstHet signalement luidt…Niet alleen het secretaressevak verandert, ook de functie is aan ‘slijtage’ onderhevig; competenties moeten aan de basis worden aangepast. Dát begint bij het onderwijs. Het signalement van de secretaresse van de toekomst luidt…Versterken, verdiepen, verbreden of veranderen…Je loopbaan sturen doe je zelf!In de huidige tijd is er geen enkele […]

nummer 6 juni 2011

De secretaresse van de toekomst
Het signalement luidt…
Niet alleen het secretaressevak verandert, ook de functie is aan ‘slijtage’ onderhevig; competenties moeten aan de basis worden aangepast. Dát begint bij het onderwijs. Het signalement van de secretaresse van de toekomst luidt…
Versterken, verdiepen, verbreden of veranderen…
Je loopbaan sturen doe je zelf!
In de huidige tijd is er geen enkele baan die nog garantie geeft ‘voor het leven’. Maar niet alleen organisaties veranderen, de werkende mens verandert net zo hard mee; werk is tegenwoordig méér dan geld verdienen alleen. Het draait ook om afwisseling in taken, uitdagingen, waardering. En als je toch moet werken tot je 67ste, zorg dan dat je leuk werk hebt, dat leuk blijft en bij je past! Is je passie ver te zoeken, blijf dan niet zitten, maar ga voortvarend aan de slag. Houd je functie en taken tegen het licht. Hoe je dat aanpakt, lees je op pagina 8.
De veranderende organisatie
Vijf kleuren, vijf stijlen
Organisaties zijn continu in beweging. Dat vraagt ook van jou en je collega’s om aanpassing. Daar staat niet iedereen om te springen. Hoe je dat managet lees je in het artikel ‘De veranderende organisatie – vijf stijlen, vijf kleuren’.
Integriteit bij solliciteren
Eerlijk duurt het langst
Als je solliciteert op een functie heb je grote kans dat je wordt ‘nagetrokken’ en ‘doorgelicht’. Dat kan je een ongemakkelijk gevoel geven. Toch is niet alles geoorloofd bij het screenen van sollicitanten. Er zijn grenzen en dit zijn de regels…


Reageer op dit artikel