artikel

nummer 7/8 juli/augustus 2011

Geen categorie

Met aandacht op kantoorDe kracht van mindfulness Mindfulness staat voor leven met aandacht. Het betekent ‘opmerkzaamheid’ en het is het tegenovergestelde van steeds maar doorrennen op de automatische piloot. Hoe heerlijk zou het zijn als we dat nou eens onder de knie kregen… op kantoor! Laten zien wat je waard bent?Zo verkoop je jezelf! De […]

nummer 7/8 juli/augustus 2011

Met aandacht op kantoor
De kracht van mindfulness

Mindfulness staat voor leven met aandacht. Het betekent ‘opmerkzaamheid’ en het is het tegenovergestelde van steeds maar doorrennen op de automatische piloot. Hoe heerlijk zou het zijn als we dat nou eens onder de knie kregen… op kantoor!

Laten zien wat je waard bent?
Zo verkoop je jezelf!

De wereld die kantoor heet, verandert sneller dan je denkt. Als je mee wilt blijven draaien, zul je moeten laten zien wat je waard bent. Met andere woorden: je zult jezelf moeten gaan verkopen. Maar dan moet je wél weten wát je verkoopt. En dat weet je als je je ‘brandt’.

Notuleren in Excel
Gemak dient de mens

Voor veel secretaressen is notuleren een tijdrovende klus, maar niet voor de secretaressen van het LUMC. Die notuleren in Excel. Zij vertellen hoe dat in z’n werk gaat en wat de voordelen zijn ten opzichte van een traditioneel verslag. ‘Hoort, zegt het voort!’

Intimiteiten op het werk
Genieten of afzien?

Of we het nu leuk vinden of niet, de scheidslijn tussen werk en privé bestaat allang niet meer. En alle suggesties dat werk ‘slechts zakelijk’ is en er dus geen intimiteit op de werkvloer zou plaatsvinden ten spijt: mensen doen hun gevoelsjasje echt niet uit als ze het kantoor binnenstappen. ‘Vriendschap, liefde en erotiek zijn niet meer exclusief verbonden aan thuis, mits gewenst natuurlijk…’ aldus Iteke Weeda. Waar ligt de grens?


Reageer op dit artikel