artikel

nummer 9, september 2011

Geen categorie

RelatiemanagementGoede secretaresse is geboren relatiemanager Eén van de middelen om belangrijke bestaande relaties én nieuwe klanten aan je te binden, is het organiseren van events. Nu is een evenement organiseren één, ervoor zorgen dat 99 procent van de genodigden komt opdagen is twee. De agenda’s van zakelijke doelgroepen zijn meestal meer dan vol. Hoe verhoog […]

nummer 9, september 2011

Relatiemanagement
Goede secretaresse is geboren relatiemanager

Eén van de middelen om belangrijke bestaande relaties én nieuwe klanten aan je te binden, is het organiseren van events. Nu is een evenement organiseren één, ervoor zorgen dat 99 procent van de genodigden komt opdagen is twee. De agenda’s van zakelijke doelgroepen zijn meestal meer dan vol. Hoe verhoog je dan het animo voor je event? Ofwel: wat is het beste ‘medicijn’ tegen een hoge ‘no-show’.

Timemanagement is…
…kwestie van plannen
Emoties delen met de collega’s; vaak gaat het gelukkig om blijde gebeurtenissen. Soms zul je echter te maken krijgen met narigheid in het privéleven van collega’s. Dan wordt meeleven een ander verhaal. Toch is interesse op zijn plaats. En de beste manier om erachter te komen hoe het met iemand gaat is: vraag ernaar. Dat klinkt zo simpel maar is het niet.
Provincie Noord-Brabant
Secrtaresse 2.0

Bij ‘Het Nieuwe Werken’ hoort ‘Een nieuwe secretaresse’. De Provincie Noord-Brabant anticipeert daarop met een leer- en ontwikkelteam dat 18 secretaressen klaarstoomt voor de toekomst: slimmer werken en zich social media eigen maken.

Aannemen relatiegeschenken voer voor discussie?
Tijd voor duidelijke regels

Relatiegeschenken zijn vaak de leuke extraatjes van je werk. Neem je ze aan of toch maar niet? Krijgt de ene collega alles en de ander niets? Hoe lossen anderen dat op? Wij vroegen vier secretaressen naar hun ervaringen. Over protocollen en loterijen.


Reageer op dit artikel