blog

Inspirerend nieuwjaar!

Geen categorie

Wat het ook is dat kriebelt, ga ervoor!

Doe jij nu bijvoorbeeld nog niks met je schrijftalent, bespreek dan eens dat jij in 2009 de persberichten onder je hoede neemt. Heb je een radar voor bijzondere of nieuwe hotels, zet dan een digitale database op van vergaderlocaties. Door hard te werken vanuit je passie raak je niet opgebrand. Wél door te werken vanuit onvoldoende inspiratie, of door activiteiten die niet bij je passen.

Kortom: zorg ervoor dat je je eigen gras goed blijft besproeien, zodat het groener blijft dan dat van de buren! In de workshop Carrièrescan tijdens de Winterclass op 10 februari gaan we hiermee concreet aan de slag.

Praktische tips:

– Onderzoek eens kritisch of jouw drijfveren en inspiraties voor 2009 nog steeds dezelfde zijn. Ben je je er überhaupt van bewust welke drijfveren voor jou belangrijk zijn? Kijk eens of deze ook in je werk voldoende aan bod komen.

– Toets eens eerlijk wat voor jou belangrijke voorwaarden zijn in je werk. Is dat bijvoorbeeld een goed salaris, veel verantwoordelijkheid, afwisseling of juist een parttimebaan?

– Wat belemmert jou om voor een verschuiving in je werk te zorgen?

– Neem voor deze (her)ontdekkingsreis bijvoorbeeld foto’s, teksten of beelden en maak eens een collage. Of speel samen met vrienden het ‘Inspiratiespel’ van Peter Gerrickens en Marijke Verstege. Dit spel gebruik ik regelmatig in mijn trainingen. Het levert interessante en bruikbare resultaten op!

Wie is Jocelyn Rebbens?

Reageer op dit artikel