blog

Zeven tips voor meer werkgeluk

Geen categorie

TIP 1

Speel met je doelstellingen. Verander bijvoorbeeld eens de doelstelling van een werkoverleg van ‘zeggen wat je denkt’ in ‘meer luisteren’.

TIP 2
Bestrijd de sleur met je nieuwsgierigheid. Bijvoorbeeld: let tijdens een supersaaie vergadering goed op de lichaamstaal van de aanwezigen, schets een aantal opvallende typetjes en vergroot zodoende je mensenkennis.


TIP 3
Verricht je werktaken net even iets anders. Suggestie: neem eens de tijd voor een ‘social talk’ juist als je opgejaagd bent door een deadline.


TIP 4
Verras jezelf en anderen: doe een keertje wat je echt wilt! Bijvoorbeeld: zeg een keer ‘nee’ tegen een verzoek waar je eigenlijk geen tijd voor hebt.


TIP 5
Maak je agenda regelmatig ondergeschikt aan je inspiratie. Suggestie: zeg een keertje alles af en rijd naar het strand of lees een boek op de bank.


TIP 6
 Zoek de juiste balans tussen het gevoel en de rede. Suggestie: baseer je beslissingen soms op je gevoel en soms op logica.


TIP 7
Vraag je eens in de zoveel tijd af: ‘Hoe moet ik het komende week/maand/jaar aanpakken om nog gelukkiger te worden op mijn werk en welke eerste stap maak ik vandaag om dat te bereiken?’ Herhaal deze vragen periodiek.

1, 2, 3 ACTIE !

  1. Ga meteen aan de slag met deze tips. Begin met TIP 7.
  2. Verander bovenstaande suggesties en voorbeelden door je eigen gelukmakers.
  3. Als dit allemaal niet werkt, trek dan alsnog een konijnenpak aan!

Wie is Drazen Lisak?
Zijn boek Zakelijk flirten
Naar Drazens eigen website

Reageer op dit artikel